Εκτάκτως αύριο στη Ραμάλα ο Γεραπετρίτης για επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία

 Εκτάκτως αύριο στη Ραμάλα ο Γεραπετρίτης για επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία

Στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης μεταβαίνει εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Εξωτερικών, Riyad al-Maliki και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Mohammad Shtayyeh».

Υπενθυμίζεται ότι, σε παρέμβασή του στο πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Γεραπετρίτης πρότεινε άμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και, όπου χρειάζεται, τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας.

Πρότεινε, παράλληλα, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών. Τόνισε ακόμη ότι οι ίδιες Αρχές πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας, ενώ μίλησε για τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης, με σκοπό τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

«Είναι αντιληπτό πως η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή» επισήμανε ο ΥΠΕΞ, σημείωσε ωστόσο πως είναι «αναγκαία και ρεαλιστική» σε αυτή τη φάση η παύση, έστω κι αν είναι μικρής κλίμακας.

Σχετικά Άρθρα