Δίκη Πισπιρίγκου:Να απορριφθεί η αίτηση του Κούγια για εξαίρεση της προέδρου ζήτησε η εισαγγελέας

 Δίκη Πισπιρίγκου:Να απορριφθεί η αίτηση του Κούγια για εξαίρεση της προέδρου ζήτησε η εισαγγελέας

Την απόρριψη ως απαράδεκτης της αίτησης εξαίρεσης που υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου εις βάρος της προέδρου της έδρας για μεροληψία, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε ότι για να είναι παραδεκτή μια αίτηση εξαίρεσης κατά μέλους της έδρας θα πρέπει σε αυτή να αναφέρονται πραγματικά γεγονότα αλλά και τα μέσα απόδειξης αυτών. «Για να μπορούν να δημιουργηθούν υπόνοιες για μεροληψία δικαστή θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα» τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας για να προσθέσει: «Θα πρέπει να προκύπτει ότι ο δικαστής κατευθύνει τη διαδικασία από έχθρα ή φιλιά προς μια κατεύθυνση για να εδικό συμφέρον.

Στην αίτησή της η κατηγορουμένη αναφέρει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου ήταν τέτοιες που ήταν πρόσφορες να επηρεάσουν την κρίση των ενόρκων. Αναφέρεται στην εξέταση των νοσηλευτών. Εξετάσαμε τους νοσηλευτές τον περασμένο Μάρτιο. Γιατί η κυρία κατηγορουμένη δεν μας το είπε τότε και μας το λέει σήμερα; Στο παρόν στάδιο ο λόγος αυτός δεν ευσταθεί και ως προς αυτό το λόγο η αίτηση να απορριφθεί ως απαράδεκτη».

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας, μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν υπάρχουν γεγονότα που να καταδεικνύουν ότι η πρόεδρος επηρέασε με τη στάση της τους ενόρκους. «Παρενέβη σε ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν; Όλο το δικαστήριο ψήφισε να μη καταθέσουν η η κ. Λευκίδου, και ο κ. Θεοχάρης. Ποια είναι τα γεγονότα που αναδεικνύουν ότι δημιουργείται δυσπιστία για τη πρόεδρο όσον αφορά τη μη κλήτευση μαρτύρων που ζητεί η κ. κατηγορούμενη; Ποιος τους στέρησε το δικαίωμα να εξετάσουν τον κ. Μακρυθανάση και τον κ. Παπαγιάννη; Μόνοι τους αποχώρησαν από την δίκη εκείνη την ημέρα και αποχώρησε και η κατηγορούμενη». Ολοκληρώνοντας την πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε: «Δεν προκύπτουν πραγματικά γεγονότα για δυσπιστία στο πρόσωπο της προέδρου, να απορριφθεί η αίτηση ως απαράδεκτη». Αυτή την ώρα δευτερολογεί ο κ. Κούγιας.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα