Αρναούτογλου: Έρχεται παγωνιά και τα πρώτα χιόνια το ΣΚ – Ραγδαίες αλλαγές στον καιρό τις επόμενες ώρες

 Αρναούτογλου: Έρχεται παγωνιά και τα πρώτα χιόνια το ΣΚ – Ραγδαίες αλλαγές στον καιρό τις επόμενες ώρες

Για την έλευση ενός ψυχρού μετώπου από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προειδοποιεί ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, κάτι που θα έχει – όπως λέει – ως αποτέλεσμα να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, έως και 9 μποφόρ, αλλά και να σημειωθούν χιονοπτώσεις, ακόμα και στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του κ.Αρναούτογλου για τον καιρό, το σύστημα θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά της χώρας αργά το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθεί και προς τα κεντρικά.

Στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί χιονόπτωση, η οποία θα είναι πυκνή σε ορεινές περιοχές, είπε και έφερε πως παράδειγμα τη Φλώρινα, τη Βίγλα και το Καϊμακτσαλάν.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, το βαρομετρικό χαμηλό θα «ταξιδέψει» και σε άλλες περιοχές της χώρας, προκαλώντας τοπικά ισχυρές βροχές, αλλά θα εξασθενήσει έως και το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το σύστημα θα φέρει τσουχτερό κρύο από βορρά προς νότο, αλλά και σφοδρούς βοριάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί όσους θα πραγματοποιήσουν ακτοπλοϊκά ταξίδια να είναι προετοιμασμένη για τυχόν αναβολές στα σχέδιά τους.

Ειδικότερα, θα πνέουν ισχυροί και παγετοί βορειάδες εντάσεως ακόμα και 8-9 μποφόρ.

Στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα μέχρι και την Αττική θα πέσουν μπόρες, ενώ μπορεί να «πασπαλίσει», όπως χαρακτηριστικά είπε, χιόνι στην Πάρνηθα το βράδυ του Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα