Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε θρανία τάξης δημοτικού – “Θα είχαμε θρηνήσει 5-6 παιδιά” – Οι καταγγελίες (εικόνες)

 Αιγάλεω: Έπεσαν σοβάδες σε θρανία τάξης δημοτικού – “Θα είχαμε θρηνήσει 5-6 παιδιά” – Οι καταγγελίες (εικόνες)

Σοβάδες έπεσαν από την οροφή πάνω στα θρανία μέσα σε μια τάξη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, με τους μαθητές να είναι τυχεροί γιατί δεν ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή, ωστόσο το περιστατικό αποκαλύπτει ξανά τις συνθήκες των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Αιγάλεω κατήγγειλε το περιστατικό στην αίθουσα του 19ου Δημοτικού Σχολείου, ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες στη σελίδα τους στο Facebook.

Όλα έγιναν χθες Τρίτη (14.11.2023), όταν οι σοβάδες έπεσαν στο γραφείο του δασκάλου και τα μπροστινά θρανία λίγο πριν σχολάσουν τα παιδιά από το σχολείο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, αφού οι μαθητές και ο δάσκαλος είχαν βγει από την αίθουσα.

«Οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά» κατήγγειλε στην ΕΡΤ ένα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό είχε ξανασυμβεί πέρυσι σε άλλη αίθουσα στο ίδιο σχολείο.

«Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο Δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια” τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων», τόνισε το μέλος.

«Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Αιγάλεω.

Σχετικά Άρθρα