Το παράδοξο που… δεν υπάρχει

 Το παράδοξο που… δεν υπάρχει

Μετά την παρουσίαση των δύο πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων της Pulse RC στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στις συζητήσεις μας με κάποιους προσεκτικούς αναγνώστες τους, φάνηκε να τους απασχολεί ένα φαινομενικά παράδοξο.

Η κριτική που ασκούν οι πολίτες στην κυβέρνηση είναι αυστηρή! Μεταξύ άλλων, αναμένουν περισσότερα στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η ανησυχία τους για την ακρίβεια και τις τιμές, παραμένει στα ύψη: το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί «αρκετά έως πολύ» σχεδόν εννέα στους δέκα!

Παρ΄ όλα αυτά, η υπεροχή της στους πολιτικούς δείκτες παραμένει σημαντική. Βρίσκεται στη δεύτερη θητεία της, μετά από εξάντληση της προηγούμενης, έχει βρει μπροστά της μια σειρά σοβαρών προβλημάτων και κρίσεων, υπάρχουν αστοχίες, δέχεται σκληρή κριτική από φίλους και αντιπάλους και όμως, προηγείται όλων με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο!

Υπάρχει μια αντίφαση στα προαναφερθέντα; Ίσως το αντίθετο! Οι πρώτες, από τις παραπάνω, διαπιστώσεις εξηγούν σε ένα βαθμό και την τελευταία -ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας και τις δημοτικότητες των αρχηγών.

Όταν βρισκόμαστε σε «ρόδινες» περιόδους, χωρίς τόσα σημαντικά προβλήματα, χωρίς να έχει προηγηθεί μια πρωτόγνωρη για τη γενιά μας πανδημία, χωρίς δύο πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη γειτονιά μας, χωρίς τόσους σοβαρούς προβληματισμούς και ανησυχίες για το μέλλον, τότε ίσως θα μπορούσαν κάποιοι να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν μια διαφορετική πρόταση διαχείρισης, ελπίζοντας ότι υπάρχει καλύτερο, για να διαδεχθεί το καλό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ AnatropiNews

Σχετικά Άρθρα