Σάλος με τον Μπάιντεν: 100 διπλωμάτες του καταλογίζουν fake news για το Ισραήλ και τη Γάζα

 Σάλος με τον Μπάιντεν: 100 διπλωμάτες του καταλογίζουν fake news για το Ισραήλ και τη Γάζα

Στις ΗΠΑ, 100 διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) κατηγόρησαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι «διασπείρει παραπληροφόρηση» σχετικά με τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, η δήλωση που υπογράφεται από 100 διπλωμάτες που εργάζονται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την USAID αναφέρει ότι το Ισραήλ διέπραξε «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Μπάιντεν, στη δήλωσή του στις 10 Οκτωβρίου, «μοιράστηκε ψευδείς πληροφορίες για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ».

Η δήλωση, που υποβλήθηκε στο γραφείο πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλούσε τις ΗΠΑ να εργαστούν για την απελευθέρωση των κρατουμένων από το Ισραήλ και τη Χαμάς, σημειώνοντας ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στη δήλωση, ο Μπάιντεν συμβουλεύεται να αμφισβητήσει περισσότερο τις ενέργειες του Ισραήλ.

«Ο υπουργός συναντήθηκε με μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα σε διάφορα γραφεία και άκουσε τις σκέψεις τους σχετικά με τις πολιτικές που σχετίζονται με τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και άλλα θέματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάθιου Μίλερ σε δήλωσή του προς τον Τύπο σχετικά με την εν λόγω δήλωση.

Ο Μίλερ δήλωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ενθάρρυνε τους ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις να εκφράσουν τις σκέψεις τους και δήλωσε ότι «θα λάβει υπόψη του τις συμβουλές και τελικά θα κάνει αυτό που θεωρεί ότι είναι η καλύτερη απόφαση και θα παρουσιάσει τις συστάσεις του στον Πρόεδρο για το τι πρέπει να κάνουμε».

Σχετικά Άρθρα