Ισλανδία: Δρόμοι κομμένοι στα δύο από τους σεισμούς – 900 δονήσεις σε λιγότερες από 24 ώρες (vid)

 Ισλανδία: Δρόμοι κομμένοι στα δύο από τους σεισμούς – 900 δονήσεις σε λιγότερες από 24 ώρες (vid)

Βίντεο που κόβουν την ανάσα δείχνουν το έδαφος να χωρίζεται στα δύο στην Ισλανδία καθώς πλησιάζει η ηφαιστειακή έκρηξη.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση της Ισλανδίας αποκαλύπτουν τεράστιες ρωγμές στο έδαφος που προκλήθηκαν από μια σήραγγα μάγματος που ανέβηκε προς την επιφάνεια της Γης. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πόλη Γκρίνταβικ, κάτω από την οποία σημειώθηκαν οι περισσότερες δονήσεις.

Οι κάτοικοι μιας ισλανδικής πόλης που επλήγη από εκατοντάδες σεισμούς επέστρεψαν για λίγο στα σπίτια τους για να συλλέξουν τα υπάρχοντά του. Περισσότεροι από 500 σεισμοί έπληξαν τη νοτιοδυτική χερσόνησο του Ρέικιανες τη Δευτέρα. Ο κίνδυνος ηφαιστειακής έκρηξης παραμένει λένε οι επιστήμονες, παρά το γεγονός ότι οι σεισμοί ήταν πιο αδύναμοι τις τελευταίες ημέρες.

Ο Πέντραγκ, ένας Σέρβος που ζει στην Ισλανδία για πολλά χρόνια, ήταν ένας από αυτούς που εγκατέλειψαν την πόλη με τη σύζυγό του την Παρασκευή – την ημέρα που κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/11) δόθηκε εντολή εκκένωσης του Γκρίνταβικ.

«Αν μιλήσεις με Ισλανδούς που έχουν ζήσει εκεί όλη τους τη ζωή, λένε ότι δεν έχουν νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο», είπε στο BBC, αναφερόμενος στους μεγάλους σεισμούς που συγκλόνισαν το αλιευτικό λιμάνι για αρκετές ώρες. Ο Πέντραγκ και η σύντροφός του μένουν από τότε σε ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης, αλλά ήταν μεταξύ εκείνων που έμειναν πίσω στο Γκρίνταβικ τη Δευτέρα για να ανακτήσουν μερικά από τα υπάρχοντά τους.

Σχετικά Άρθρα