Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασαν τα 4 δισ. οι προσφορές

 Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασαν τα 4 δισ. οι προσφορές

Eνθουσιώδης είναι η ζήτηση για τις μετοχές της ΕΤΕ που υπολογίζεται ότι διατίθενται με εκτιμώμενη μερισματική απόδοση μίνιμουμ 4% η οποία δεν αποκλείεται να αποδειχθεί υπερβολικά συντηρητική εκτίμηση ακόμα κι αν η τιμή διάθεσης κλείσει στο ανώτατο όριο των 5,44 ευρώ ανά μετοχή. 

Το γεγονός σε συνδυασμό με την τροχιοδρόμηση από καιρό της ΕΤΕ σε υγιή βάση επαναλαμβανόμενων κερδών και ανάπτυξης, οδήγησε σε άμεση κάλυψη της προσφοράς με το άνοιγμα του βιβλίου, καθώς εκτιμάται ότι το προσφερόμενο από τους επενδυτές ποσό για τις 182.943.031 μετοχές που διαθέτει σε πρώτη φάση το ΤΧΣ (20%) υπερβαίνει ήδη τα 4 δισ. ευρώ και η αγορά γνωρίζει ότι πρόκειται για επενδυτική ευκαιρία προς μακροπρόθεσμους σοβαρούς επενδυτές, δεδομένης της δυναμικής και της προόδου που έχει σημειώσει η Εθνική Τράπεζα. 

Αν η ζήτηση συνεχιστεί με αυτόν το ρυθμό το ΤΧΣ θα υποχρεωθεί να διαθέσει τελικά και τις επιπλέον 18.294.303 μετοχές που προβλέπονται σε αυτήν την περίπτωση και αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,99% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ, πέραν του 20% που ήδη διαθέτει κι έχει καλυφθεί.

Η ΕΤΕ και το ΤΧΣ έχουν φροντίσει από καιρό να επικοινωνήσουν στους επενδυτές τα στοιχεία που καθιστούν σαφές ότι προσφέρεται μία επενδυτική ευκαιρία σε μακροπρόθεσμα σοβαρά κεφάλαια τα οποία δεν επενδύουν αποσκοπώντας σε βραχυχρόνιο κέρδος 15% εντός δέκα ημερών και σε αυτούς ακριβώς απευθύνονται. 

Σχετικά Άρθρα