Έσφαξε με 57 μαχαιριές τη σύντροφό του και βγαίνει από τη φυλακή ένα χρόνο μετά

 Έσφαξε με 57 μαχαιριές τη σύντροφό του και βγαίνει από τη φυλακή ένα χρόνο μετά

Βγήκε από την φυλακή μετά από μόλις έναν χρόνο ένας 35χρονος από την Ιταλία που μαχαίρωσε και σκότωσε την σύντροφό του επειδή μάλωσαν για τα ψίχουλα που άφησε εκείνος στο κρεβάτι.

Ο 35χρονος Dimitri Fricano από την Biella της Ιταλίας, έσφαξε την 25χρονη Erika Preti ενώ το ζευγάρι έκανε διακοπές στη Σαρδηνία το 2017. Μαχαίρωσε την γυναίκα 57 φορές αφού τον επέπληξε επειδή άφησε πολλά ψίχουλα στο κρεβάτι του δωματίου τους.

Ο Fricano καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για τον φόνο. Ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεκίνησε να εκτίει την ποινή του τον Απρίλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο 35χρονος φάνηκε να έχει πάρει πολλά κιλά και το Εποπτικό Δικαστήριο του Τορίνο αποφάσισε να τον απελευθερώσει για ιατρικούς λόγους. Το δικαστήριο έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι ο 35χρονος δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στην φυλακή. Εξαιτίας του βάρους του ο 35χρονος κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες και είναι μανιώδης καπνιστής.

Οι δικαστές έκριναν ότι η φυλάκιση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του επειδή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να παρέχουν τη δίαιτα χαμηλών θερμίδων που χρειάζεται για να χάσει τα κιλά.

Ο 35χρονος θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του κοντά στο Μιλάνο, όπου θα έχει πρόσβαση σε μια υγιεινή διατροφή. Η απόφαση εξόργισε την οικογένεια του θύματος που χαρακτήρισε την ενέργεια των δικαστών «ντροπιαστική».

Το θύμα και ο σύντροφός της έκαναν διακοπές στην πόλη San Teodoro στο νησί της Σαρδηνίας τον Ιούνιο του 2017, όταν διαπληκτίστηκαν για τις διατροφικές συνήθειες του και το γεγονός ότι είχε αφήσει ψίχουλα στο κρεβάτι.

Ο Dimitri Fricano ισχυρίστηκε ότι η φίλη του τον χτύπησε και γι’ αυτό ξέσπασε άρπαξε το μαχαίρι και την χτύπησε 57 φορές. Αρχικά, υποστήριξε ότι ληστές δολοφόνησαν την φίλη του. Ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε την ενοχή του.

«Με προσέβαλε για το ψωμί και μετά με χτύπησε στο κεφάλι, οπότε τη σκότωσα», φέρεται να είπε ο 35χρονος στην αστυνομία.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα