40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Νεαρός δρομέας υπέστη ανακοπή στη Μεσογείων – Πρώτες βοήθειες σε 300 αθλητές

 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Νεαρός δρομέας υπέστη ανακοπή στη Μεσογείων – Πρώτες βοήθειες σε 300 αθλητές

Εκατοντάδες δρομείς χρειάσθηκαν επείγουσα βοήθεια στη διάρκεια των αγώνων του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Κάνοντας τον απολογισμό του διημέρου 11-12 Νοεμβρίου 2023, το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι στα Ιατρεία Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας, υπό τον συντονισμό των ιατρών και των νοσηλευτών του, παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε συνολικά 262 αθλητές. Ευτυχώς, κανένας τους δεν χρειάσθηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Κατά μήκος όλων των διαδρομών των αγώνων, εξ άλλου, οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 300 αθλητές.

Επιπλέον, χρειάσθηκε να παράσχουν επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε συνολικώς 90 περιπτώσεις. Οι 36 από αυτούς τους δρομείς διακομίσθηκαν στη συνέχεια σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αποτελεί η ανάταξη καρδιακής ανακοπής νεαρού αθλητή. Το περιστατικό συνέβη χθες Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στην Λεωφόρο Μεσογείων. Το αντιμετώπισαν διασώστες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα έφτασε στο σημείο εντός 2 λεπτών από τη στιγμή που ενημερώθηκε το κέντρο.

Ο νεαρός δρομέας ανέκτησε ζωτικά σημεία και διακομίσθηκε με Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Σχετικά Άρθρα