Χαμάς: Η Χεζμπολάχ θα εισβάλλει στον πόλεμο εάν μας καταστρέψει πλήρως το Ισραήλ

 Χαμάς: Η Χεζμπολάχ θα εισβάλλει στον πόλεμο εάν μας καταστρέψει πλήρως το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ θα εισέλθει πλήρως στον πόλεμο με το Ισραήλ εάν η Χαμάς καταστραφεί πλήρως στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, όπως μετέδωσε το NBC. «Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Ahmed Abdul Hadi, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Βηρυτό, σχετικά με την πλήρη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις μάχες στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ. «Η κόκκινη γραμμή για τη Χεζμπολάχ θα ήταν η πλήρης καταστροφή της αντίστασης στη Γάζα».

Οι δηλώσεις, γράφει το NBC, είναι η πρώτη σαφής ένδειξη από αξιωματούχο της Χαμάς για τις προσδοκίες της σχετικά με τον ρόλο των Λιβανέζων εταίρων της στις μάχες.

Oι μάχες της Χεζμπολάχ έχουν ως στόχο την αποτροπή «για να μειωθεί η πίεση στη Γάζα»

Σε αρκετές συνεντεύξεις, πολλοί αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ αρνήθηκαν να αναφερθούν σε μια «κόκκινη γραμμή» για την αυξημένη συμμετοχή τους, τονίζοντας επανειλημμένα ότι η Χεζμπολάχ θα βασίσει το ρόλο της στις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορά του με το Λίβανο.

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα, ο δεύτερος τη τάξει διοικητής της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε στο NBC News ότι μέχρι στιγμής οι μάχες της Χεζμπολάχ είχαν ως στόχο την αποτροπή «για να μειωθεί η πίεση στη Γάζα».

Όπως και η Χαμάς, η Χεζμπολάχ υποστηρίζεται από το Ιράν και χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα