Πορτογαλία: Από λάθος στην απομαγνητοφώνηση ενεπλάκη το όνομα του Κόστα στην υπόθεση διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτησή του

 Πορτογαλία: Από λάθος στην απομαγνητοφώνηση ενεπλάκη το όνομα του Κόστα στην υπόθεση διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτησή του

Δραματικές εξελίξεις στην Πορτογαλία μετά την παραδοχή της Πορτογαλικής Εισαγγελίας ότι έγινε λάθος στην απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών που οδήγησαν σε έρευνα στο σπίτι του πρώην Πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα και την παραίτηση του.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, υπήρξε μπέρδεμα με το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα και του υπουργού Οικονομίας Αντόνιο Κόστα Σίλβα, ο οποίος είναι αυτός που αναφέρεται τελικά στην συνομιλία.

Όπως σημειώνει η πορτογαλική Lusa «ο Λασέρντα Ματσάδο ήταν αυτός που ειδοποίησε την Εισαγγελία ότι όντως υπήρχε αυτό το λάθος και η Εισαγγελία το αναγνώρισε», δήλωσε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Λισαβόνα.

Στην επίμαχη υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του πρώην διευθυντή της Start Campus Αφόνσο Σαλέμα και του Ντιόγο Λασέρντα Ματσάδο, συμβούλου της εταιρείας, στην οποία ο πρώτος ζητά από τον δεύτερο να απευθυνθεί στην κυβέρνηση για να παρέμβει σε μια αλλαγή των κωδικών οικονομικής δραστηριότητας για τα κέντρα δεδομένων.

«Αυτό που λέει ο Ματσάδο είναι ότι αν πρόκειται για το Υπουργείο Οικονομικών, θα μιλήσει με τον Φερνάντο Μεντίνα. Αν είναι το Οικονομικών, «θα βρω τρόπο να μιλήσω»- και αυτό καταγράφεται – στον Αντόνο Κόστα. Τώρα, αυτό είναι παράλογο. Ο Λασέρντα Ματσάδο, αν θέλει να μιλήσει με τον Αντόνιο Κόστα, παίρνει το κινητό του τηλέφωνο και του τηλεφωνεί. Το ζητούμενο ήταν να μιλήσει με τον υπουργό Οικονομίας, τον Αντόνιο Κόστα Σίλβα», εξήγησε ο δικηγόρος.

Όπως πρόσθεσε αυτή ήταν η μόνη απομαγνητοφώνηση στο κατηγορητήριο στην οποία ο Ματσάδο έκανε άμεση αναφορά στον Κόστα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα την ημέρα της παραίτησης τους δεν αποδέχτηκε ότι είχε διαπράξει «οποιαδήποτε παράνομη ή καταδικαστέα πράξη».

Σχετικά Άρθρα