ΠΑΣΟΚ:Καραμανλής – Σπίρτζης στο στόχαστρο του αιτήματος για σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη

 ΠΑΣΟΚ:Καραμανλής – Σπίρτζης στο στόχαστρο του αιτήματος για σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη

Αίτημα για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ποινικές ευθύνες υπουργών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Το αίτημα, επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατατέθηκε προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην Υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ΝΔ κ.κ. Χρ. Σπίρτζη και Κων. Καραμανλή, που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 με τίτλο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας».

Στην επιστολή του κόμματος προς τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρονται ως αυτονόητα καθήκοντα ενός σύγχρονου κράτους “η λήψη κάθε αναγκαίου προληπτικού μέσου προς αποτροπή κάθε ενδεχόμενου πραγματικού κινδύνου και συνακόλουθα κάθε πιθανότητας απώλειας του αισθήματος εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι του οργανωμένου κράτους ως συλλογικού εγγυητή της ασφάλειας και της ζωής τους”.

Σε άλλο σημείο της επιστολής γίνεται λόγος για “παντελής απουσία λειτουργικών συστημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου με τον πλέον τραγικό και οδυνηρό τρόπο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η σχετική σύμβαση του συναφούς τεχνικού έργου στο επίμαχο τμήμα του δικτύου έχει υπογραφεί ήδη από το 2014, ενώ η υλοποίησή της παραμένει ακόμη και ως σήμερα εκκρεμής, μετά από πολλαπλές παρατάσεις”.

Σχετικά Άρθρα