Οργισμένη η οικογένεια του 17χρονο Ρομά: “Δεν αντιστάθηκε, τον δολοφόνησε” – Ανατρεπτικές μαρτυρίες

 Οργισμένη η οικογένεια του 17χρονο Ρομά: “Δεν αντιστάθηκε, τον δολοφόνησε” – Ανατρεπτικές μαρτυρίες

Tην κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης αντιμετωπίζει ο 41χρονος αστυνομικός που οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου έκανε λόγο για «εκτέλεση», ενώ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ενημέρωσαν την οικογένεια ότι ο ανήλικος είχε μπει στο χειρουργείο, ενώ είχε ήδη καταλήξει. Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει ασάφεια για το πού δέχθηκε τη σφαίρα του αστυνομικού ο 17χρονος, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

«Όλα θα ξεκαθαριστούν από την ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, ενώ επεσήμανε ότι οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο έχουν δώσει τελείως διαφορετικές καταθέσεις από αυτές του αστυνομικού. Επίσης, σημείωσε ότι στο αυτοκίνητου του 17χρονου δεν βρέθηκε ούτε πιστόλι, ούτε μαχαίρι. «Η μοναδική κίνηση που έκανε ήταν να αποφύγει τις κλωτσιές που του έδινε ο αστυνομικός», είπε.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο», τόνισε ακόμη. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού.

Να μπει στη φυλακή ο «δολοφόνος του παιδιού», ζήτησε η μητέρα του 17χρονου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Υπογράμμισε ότι «ο αστυνομικός που έκανε το έγκλημα να μπει μέσα (σ.σ. φυλακή) να μη βγει ποτέ έξω. Το δίκαιο θέλω για το παιδί μου γιατί έφυγε άδικα».

Ο αδερφός του 17χρονου ο οποίος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και καθόταν πίσω από τον οδηγό, περιγράφοντας το τι έχει συμβεί επισημαίνει ότι στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν «δεν σταμάτησε ο αδερφός μου επειδή δεν είχε δίπλωμα και φοβόταν για τα κορίτσια» που ήταν επίσης στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τελικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος ακινητοποιήθηκε στο χωριό Λεοντάρι τότε ο αστυνομικός προσέγγισε το αυτοκίνητο, «χτυπάει το όπλο στο τζάμι με δύναμη, ανοίγει την πόρτα τον χτυπάει στα παΐδια, κλωτσιά, τον πιάνει από την μπλούζα και μετά τον σκότωσε. Τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

Ο θείος του 17χρονου δήλωσε από την πλευρά του ότι «το παιδί δεν αντιστάθηκε καθόλου. Ούτε πήγε να πάρει το όπλο. Το παιδί δεν είχε δίπλωμα και φοβήθηκε».

«Ο αδερφός μου ήταν από τα καλύτερα παιδιά. Σεβαστικός, δεν μάλωνε. Ήταν ήσυχο παιδί. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ ως ηλεκτρολόγος και πήγαινε και σχολείο» δήλωσε από την πλευρά του ο ετεροθαλής αδερφός του 17χρονου.

Σημειώνεται ότι μαρτυρίες που επικαλείται ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός αναφέρουν ότι αυτόπτης μάρτυρας είδε τον νεκρό 17χρονο, μισό μέσα στο αυτοκίνητο και μισό έξω. Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σώμα έχει μελανιές στην αριστερή πλευρά από τις κλωτσιές του αστυνομικού και ότι η πύλη εισόδου το βλήματος είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 17χρονου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με βάση πληροφορίες που μετέδωσε η ίδια εκπομπή ο δεύτερος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που ήταν στο περιστατικό δεν είδε τίποτα, ούτε πάλη ούτε κάτι άλλο, παρά μόνο άκουσε τον πυροβολισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από καταδίωξη και ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε προσκρούσει σε παρκαρισμένο Ι.Χ. στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας, ο 17χρονος Ρομά δέχτηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο 40χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Σημειώνεται ότι οι τρεις συνάδελφοι του αστυνομικού, που ήταν μαζί στην καταδίωξη, κρατούν ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι δεν είδαν τι συνέβη, καθώς ήταν αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο και απλά άκουσαν τον πυροβολισμό.

Προθεσμία στον αστυνομικό

Εντωμεταξύ, ο αστυνομικός ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Όπως έγινε γνωστό έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του 17χρονου, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε καθώς ο 17χρονος επιχείρησε να του το αφαιρέσει από το χέρι.

Σχετικά Άρθρα