Νοσοκομείο Λέρου: Ηλεκτρικό πατίνι αιτήθηκε γιατρός για τη μεταφορά εντός των τμημάτων του νοσοκομείου

 Νοσοκομείο Λέρου: Ηλεκτρικό πατίνι αιτήθηκε γιατρός για τη μεταφορά εντός των τμημάτων του νοσοκομείου

Ένα πρωτότυπο και απίθανο αίτημα γιατρού στο Νοσοκομείο της Λέρου είναι ενδεικτικό των αποστάσεων που καθημερινά διανύουν οι λιγοστοί υγειονομικοί που έχουν απομείνει!

Πιο συγκεκριμένα, ιατρός του νοσοκομείου της Λέρου έθεσε ως αίτημα ζωτικής σημασίας την αγορά 10 ηλεκτρικών πατινιών(!) για να καλύπτονται οι αποστάσεις εντός του νοσοκομείου.

«Επιβεβαιώνει ότι η ζωή μας στα νοσοκομεία έγινε πατίνι», σχολιάζει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει: «Ειρωνικό ή πραγματικό, το αίτημα οδηγεί τις διεκδικήσεις μας σε άλλο επίπεδο. Ήταν μια λύση με τόσες ελλείψεις προσωπικού που έχουμε στα νοσοκομεία. Δεν είναι εύκολο να καλύπτουν τις αποστάσεις στα μεγάλα Νοσοκομεία οι τόσοι λίγοι  γιατροί και νοσηλευτές που διαθέτουμε, με τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα… Ωραία ιδέα! Πώς δεν το είχαμε σκεφθεί μέχρι τώρα», αναρωτιέται ο κ. Γιαννάκος και θέτει το ζήτημα των ελλείψεων στις ρεαλιστικές του διαστάσεις και τις μόνιμες διεκδικήσεις των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία:

«Εμείς προτείνουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων. Και για να προσελκύσουμε προσωπικό αυξήσεις μισθών, κίνητρα, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ)».

Σχετικά Άρθρα