Επεισόδια στην Πάτρα μετά από πορεία για τον νεκρό Ρομά στη Βοιωτία (εικόνες, vid)

 Επεισόδια στην Πάτρα μετά από πορεία για τον νεκρό Ρομά στη Βοιωτία (εικόνες, vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της πορείας των περίπου 150 φοιτητών και αντιεξουσιαστών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αφορμή το θάνατο του 18χρονου Ρομά στη Βοιωτία από όπλο αστυνομικού. Σύμφωνα με το tempo24.gr, τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προκάλεσαν ζημιές στο κατάστημα και το ΑΤΜ τράπεζας στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πατρέως στο κέντρο της Πάτρας.

Βίντεο και εικόνες από τα επεισόδια στην Πάτρα:

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Ρομά στη Βοιωτία πήρε προθεσμία για την απολογία του.

Ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ κρατείται για τον θάνατο από πυροβολισμό του 18χρονου Ρομά μετά από την καταδίωξη που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (11.11.2023) στη Βοιωτία.

Ο ίδιος μιλά για απόπειρα αρπαγής του όπλου του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει ενώ οι συγγενείς του 18χρονου καταγγέλλουν ότι το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε αλλά ο πυροβολισμός έγινε σκόπιμα. Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου, δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση ό,τι έγινε, έγινε «εξ επαφής».

Σχετικά Άρθρα