Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Στη φυλακή μάνα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

 Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Στη φυλακή μάνα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Πολύωρες ήταν οι απολογίες της μητέρας, της αδελφής και τη σπιτονοικοκυράς της 22χρονης Φαίης Μπακογιώργου που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη. Σύμφωνα με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενες για βαρύτατα αδικήματα.

Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της 22χρονης κοπέλας που ήταν έγκυος και βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στην Κυψέλη, τον Οκτώβριο του 2021 οδήγησε στις τρεις γυναίκες. Έχει ασκηθεί δίωξη, κατά περίπτωση, σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικοκυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης σήμερα αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Στο κατηγορητήριο – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – αναφέρεται πως οι τρεις κατηγορούμενες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα καθώς κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Ο ρόλος της σπιτονοικοκυράς της Φαίης

Κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση της Φαίης, σύμφωνα με την κατηγορία, έπαιζε η σπιτονοικοκυρά της η οποία εμφανίζεται να είχε στήσει το κολαστήριο ενώ η μητέρα και η αδελφή της δεν αντιδρούσαν.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι τρεις κατηγορούμενες ξυλοκοπούσαν και εξέδιδαν της 23χρονη ενώ εμφανίζονται να την ανάγκαζαν να επαιτεί. Μάλιστα, φέρονται να έφταναν στο σημείο να σπρώχνουν το κορίτσι πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα έτσι ώστε να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Στη δικογραφία, καταγράφονται μαρτυρίες γειτόνων αλλά και ανθρώπων που εργάζονταν κοντά στην πολυκατοικία στις οποίες περιγράφεται η φρίκη που ζούσε η άτυχη κοπέλα. Σύμφωνα με αναφορές, η Φαίη είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον τέσσερις φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη από διαδοχικούς ξυλοδαρμούς τον τελευταίο χρόνο. Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις καταθέσεις συμπεριλαμβάνει και πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας αφού ρίχνει φως στην υπόθεση.

Η επιμονή του πατέρας της 23χρονης, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για δολοφονία καταγγέλλοντας πως η κόρη του βίωνε ένα γολγοθά, ήταν αυτή που κινητοποίησε τις αρχές που για περίπου δυο χρόνια ερευνούσαν το θάνατο της νεαρής γυναίκας. Πάντως, στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ο θάνατος 69χρονης η οποία πέθανε έξι μήνες πριν από τη 23χρονη Φαίη. Η γυναίκα ζούσε στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς η οποία είχε υποστηρίξει πως η 69χρονη αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές φαίνεται πως και η ηλικιωμένη υπήρξε θύμα ανάλογης κακοποιητικής συμπεριφοράς και είχε, επίσης, νοσηλευτεί.

Σχετικά Άρθρα