Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Τζάκρη-Παφίλη: “Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ” – “Φοβάστε μη βγουν οι ευθύνες σας”

 Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Τζάκρη-Παφίλη: “Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ” – “Φοβάστε μη βγουν οι ευθύνες σας”

Επεισόδιο με πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη έλαβε χώρα στη Βουλή. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συζήτηση για την εξεταστική που ζήτησε το ΚΚΕ για το δυστύχημα των Τεμπών, με την κυρία Τζάκρη να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι έγινε «δεκανίκι» της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεκανίκι της Ν.Δ είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της Ν.Δ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες», απάντησε σε έντονο ύφος ο Θανάσης Παφίλης ενώ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε δηκτικά (δανειζόμενη μια φράση του Σ. Κασσελάκη): «Καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα».

Να σημειωθεί ότι η κόντρα ξέσπασε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η εξεταστική του ΚΚΕ (που ξεκινά από το 1997) έχει στόχο να καλύψει τις δήθεν ευθύνες της κυβέρνησης, διότι έχει μεγάλο εύρος εξέτασης. «Αυτό που αδυνατούμε να αντιληφθούμε είναι γιατί το ΚΚΕ, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα λαϊκά συμφέροντα, επιλέγει να μην λαμβάνει υπόψη του τις σαφείς αναφορές στο ευρωπαϊκό πόρισμα περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών. Όταν επί ένα χρόνο έχει ερευνηθεί ενδελεχώς η εν λόγω υπόθεση από την κατά τεκμήριο κορυφαία Εισαγγελέα της Ευρώπης, δεν χρειάζεται καμία Εξεταστική Επιτροπή», ισχυριζόντουσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα