Αντώνης και Αγγελική Ξένου: “Αντί για τη Γάζα βρεθήκαμε στη ΓΑΔΑ”

 Αντώνης και Αγγελική Ξένου: “Αντί για τη Γάζα βρεθήκαμε στη ΓΑΔΑ”

Σαν βόμβα έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής (12/11) η είδηση πως ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, αφού περνώντας με το αυτοκίνητό τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ πατέρας και κόρη ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης, σε μία προσπάθεια έκφρασης της συμπαράστασής τους στο δράμα του πολέμου που συντελείται στην περιοχή. Ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου μίλησαν στην κάμερα του Super Κατερίνα, περιγράφοντας για πρώτη φορά την μικρή περιπέτεια που είχαν.

«Αντί να είμαστε στη Γάζα βρεθήκαμε στη ΓΑΔΑ. Περνώντας από την πρεσβεία του Ισραήλ υψώσαμε τη σημαία της Παλαιστίνης. Μετά από λίγα λεπτά, ήμασταν στην Πανόρμου και ακούσαμε μία δειλή σειρήνα. Λέμε: τι έγινε; Μόλις φτάσαμε λίγο πριν τη ΓΑΔΑ, μας σταμάτησαν και μας ζήτησαν να κάνουμε λίγο στην άκρη», αφηγήθηκε η Αγγελική Ξένου.

«Εκεί ζήτησαν την ταυτότητά μου για εξακρίβωση στοιχείων. Με ρώτησαν “σηκώσατε τη σημαία της Παλαιστίνης;” Τους λέω “βεβαίως”. Δεν το αρνήθηκα. Ούτε βόμβες έχουμε μαζί μας, λέω, ούτε τρομοκράτες είμαστε. Δηλώνουμε όπως όλοι οι Έλληνες την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό», συνέχισε η νεαρή ηθοποιός.

«Ανεβήκαμε στον 5ο όροφο, έγινε αυτή η τυπική διαδικασία της διασταύρωσης των στοιχείων και μετά από λίγη ώρα αφεθήκαμε ελεύθεροι», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Αντώνης Ξένος.

«Μας είπαν ότι ήταν προκλητική η κίνησή μας, γιατί φέρνει το κράτος μας σε δύσκολη θέση με το κράτος του Ισραήλ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό το πράγμα. Περίπου 20 άτομα παλαιστινιακής καταγωγής ήταν εκεί. Μίλησα με έναν άνθρωπο και μου είπε ότι τους έφεραν από το Σύνταγμα», τόνισε η κόρη του στην κάμερα του Alpha.

«Κινητοποιήθηκε ένας συνδικαλισμός με δικηγόρο και το σωματείο μας. Η Ελένη (Γερασιμίδου) αντέδρασε όπως έπρεπε, έτσι όπως αντιδρούμε εμείς που συντασσόμαστε σε μία κοινή ιδεολογία. Δεν κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, ούτε πράγματα προκλητικά», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Αντώνης Ξένος.

Μιλώντας ο Σταύρος Μπαλάσκας εκ μέρους της Αστυνομίας ανέφερε ότι πέρασαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και «πρέπει να ελεγχθεί οτιδήποτε είναι μεμπτό, η διαδικασία κράτησε μια ώρα, ήταν σύννομη, δεν υπήρξε σύλληψη».

Σχετικά Άρθρα