Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προσφέρεται να απομακρύνει μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

 Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προσφέρεται να απομακρύνει μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως είναι έτοιμες να απομακρύνουν σήμερα μωρά από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν πως δύο νεογέννητα πέθαναν και δεκάδες άλλα κινδυνεύουν, καθώς έχουν τελειώσει τα καύσιμα για τις γεννήτριες και στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες. Καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση επιδεινώνεται, η μεθοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε πως το πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα ανοίξει και πάλι σήμερα για να περάσουν κάτοχοι ξένων διαβατηρίων. Η Ιορδανία έριξε επίσης από αέρος και άλλη βοήθεια σε νοσοκομείο εκστρατείας στο θύλακα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως κατά τις τελευταίες 48 ώρες κατέστρεψε πλήρως ή εν μέρει περισσότερους από 160 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 27 αρμάτων μάχης και οχημάτων. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε από την πλευρά του πως η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας.

Σε συνέντευξη Τύπου αργά, το βράδυ του Σαββάτου, πρωθυπουργός το Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε τους θανάτους άλλων πέντε ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως 46 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισαν οι χερσαίες επιχειρήσεις τους εκεί.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι ρουκέτες εξακολουθούν να εκτοξεύονται από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ, όπου έχει ανακοινώσει πως 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 συνελήφθησαν όμηροι τον περασμένο μήνα από τη Χαμάς.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι 11.078 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου σε αεροπορικές επιδρομές και από πυρά πυροβολικού, γύρω στο 40% των οποίων είναι παιδιά.

Σχετικά Άρθρα