Ισραήλ: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πώληση αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος στη Φινλανδία

 Ισραήλ: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την πώληση αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος στη Φινλανδία

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας για την πώληση στη Φινλανδία, ένα νέο μέλος του ΝΑΤΟ που συνορεύει με τη Ρωσία, του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας “Σφεντόνα του Δαυίδ”.

Το υπουργείο ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως «υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του συστήματος “Σφεντόνα του Δαυίδ” στη Φινλανδία», χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη συμφωνία αυτή, ύψους 317 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η σφεντόνα του Δαυίδ είναι ένα από τα κυριότερα στον κόσμο συστήματα αναχαίτισης προωθημένων απειλών, κυρίως βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων κρουζ, αεροσκαφών και τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών», ανέφερε ακόμη.

Η Φινλανδία, που έγινε τον Απρίλιο το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, είχε ανακοινώσει ότι επιθυμούσε να αποκτήσει αυτό το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε αναταράξεις στην ασφάλεια στην Ευρώπη και ώθησε τη σκανδιναβική χώρα να θελήσει να ενταχθεί στην προστατευτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία.

Η “Σφεντόνα του Δαυίδ” μπορεί να αναχαιτίζει ρουκέτες και πυραύλους σε απόσταση 40 έως 300 χιλιομέτρων.

Σχετικά Άρθρα