Προβληματισμός για φορολογικό, ακρίβεια, αλλαζονικές συμπεριφορές – Το στοιχείο της ALCO που έχει σημάνει συναγερμό

 Προβληματισμός για φορολογικό, ακρίβεια, αλλαζονικές συμπεριφορές – Το στοιχείο της ALCO που έχει σημάνει συναγερμό

Στο κυβερνων κόμμα γνωρίζουν πως το επόμενο διάστημα θα δοθούν δύσκολες μάχες στο μέτωπο της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια και νέο φορολογικό. Παράλληλα στόχος είναι να αποφευχθούν άστοχες δηλώσεις από «γαλάζιους» που πυροδοτούν αντιδράσεις. Καταρχάς η φορολογική επιβάρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες έχει προκαλέσει αντιδράσεις και υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο αναβίωσης του κινήματος της γραβάτας.

Επιχειρείται είναι να μην υπάρξει μετωπική σύγκρουση με τον συγκεκριμένο κλάδο, όπου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί – όπως φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές – ισχυρά ερείσματα.

  • Εξετάζονται μικρές τροποποιήσεις χωρίς να αλλάζει ο βασικός πυρήνας με το επιχείρημα ότι το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνουν έσοδα κάτω από τον κατώτατο μισθό. Έχουν ήδη ανακοινωθεί εξαιρέσεις (αναμένεται να υπάρξουν και κάποιες πρόσθετες ανακοινώσεις) ώστε να μην υπάρξει η εντύπωση ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εν δυνάμει φοροφυγάδες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα στο φορολογικό. Παράλληλα έντονες είναι οι αντιδράσεις από επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς που συντονίζουν τη δράση τους με στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων. Οι επαγγελματίες αποφάσισαν ήδη τη διοργάνωση συγκέντρωσης στις 22 του μήνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την κήρυξη πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντα τους την ίδια μέρα.

Το μέτωπο των προκλητικών δηλώσεων

Η πρόσφατη αναφορά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδ. Γεωργιάδη στο δυστύχημα στα Τέμπη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων και να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των θέσεων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θόρυβος που ξέσπασε προκάλεσε ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, που σε καμία περίπτωση δε θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως δεν επιθυμεί να ριχθεί φως στην υπόθεση. Και ανακοινώθηκε η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Το μήνυμα που στέλνεται είναι πως πρέπει να προσέχει το σύνολο των στελεχών τις διατυπώσεις γιατί πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος της παρερμηνείας

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε… θερμό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του πρώην βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου, ενώ είχε προηγηθεί η κόντρα ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και τον Μάριο Σαλμά (καθώς αναβίωσε μια παλαιότερη αντιπαράθεση για τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου).

Όλοι αξιολογούνται καθημερινά επισημαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αυτό που σημειώνεται είναι πως οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δε θα συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές. Αυτό που υπογραμμίζεται δε προς τους.. γαλάζιους είναι πως η απουσία δυνατού πολιτικού αντιπάλου δεν επιτρέπει σε κανέναν να θεωρεί ότι όλα είναι δεδομένα. Μάλιστα δεν πέρασε απαρατήρητο πως σε πρόσφατη δημοσκόπησης της Alco στο ερώτημα αν η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά το 55% απάντησε «ναι», το 35% «όχι» και υπάρχει και ένα ποσοστό 10% στο «δεν ξέρω – δεν απαντώ»

Σχετικά Άρθρα