Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Πετούσε χωρίς άδεια από την Πολεμική Αεροπορία

 Πτώση αεροσκάφους στα Χανιά: Πετούσε χωρίς άδεια από την Πολεμική Αεροπορία

Προβληματισμός επικρατεί για το γεγονός ότι οι δύο επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη μερικά μέτρα μακριά από την αερολέσχη του Μάλεμε Χανίων, δεν είχαν λάβει άδεια από την Πολεμική Αεροπορία για προσγείωση στο Μάλεμε, ούτε και έγκριση προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Σούδας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Θεόδωρος Πάντος, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης με προορισμό το Μάλεμε και αυτό είχε αυτόματα εγκριθεί από το σύστημα.

Ωστόσο, δεν είχε λάβει ad hoc (επί τούτου) άδεια από την Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πτήση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων. Ακόμη, είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχε έγκριση για προσγείωση σε κανένα από τα δύο αεροδρόμια (Μάλεμε και Σούδας).

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι εκείνη που χειρίζεται τις πτήσεις από και προς το –ανενεργό, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο– αεροδρόμιο. Δίνονται εγκρίσεις κάθε έξι μήνες για αεροπλάνα συγκεκριμένου τύπου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία πτώση αεροσκάφους στο Μάλεμε

Το MEGA έφερε στο «φως» της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται το μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη μερικά μέτρα μακριά από την αερολέσχη του Μάλεμε Χανίων, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να «χάσουν» τη ζωή τους.

Σχετικά Άρθρα