Μάλαγα: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εγκλώβισαν Σάντσεθ και Σολτς (vid)

 Μάλαγα: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εγκλώβισαν Σάντσεθ και Σολτς (vid)

Τουλάχιστον 500 άτομα διαδηλώνουν κατά του Πέδρο Σάντσεθ στη Μάλαγα, όπου ο υπηρεσιακός πρόεδρος συναντά τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Εκατοντάδες άτομα διαδηλώνουν από το απόγευμα μπροστά από την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης στη Μάλαγα, όπου ο Πέδρο Σάντσεθ συναντά καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών έχει μπλοκάρει την κυκλοφορία στην παραλία.

Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης οι διαδηλωτές έχουν εγκλωβίσει σε κτίριο Σάντσεθ και Σολτς με τις δυνάμεις ασφαλείας να αναζητούν τρόπο να τους απεγκλωβίσουν.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, ντυμένοι με ισπανικές σημαίες, έχουν σφυρίχτρες και «Πέδρο Σάντσεθ, μαριονέτα της ETA» και αρκετά ακόμα.

Στη διαμαρτυρία, που γίνεται τόσο στην μπροστινή είσοδο του κτιρίου όσο και στο πίσω μέρος, υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, που μιλούν για το πραξικόπημα, τον εμφύλιο και τη σημασία του να βγεις στους δρόμους για να διαδηλώσεις.

Άλλοι επιτίθενται στον Βασιλιά. «Φελίπε, τέκτονα, υπεράσπισε το έθνος σου», φωνάζουν οι πενήντα άτομα που φωνάζουν επίσης «Όχι μουσουλμάνοι, η Ισπανία είναι χριστιανική» και «PSOE, PP, είναι το ίδιο σκ@τά». Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους τους ζητούν να φύγουν. «Δεν μας εκπροσωπείς», φώναξε μια γυναίκα. «Αφήστε τα παιδιά, δεν κάνουν τίποτα», πρόσθεσε ένας άλλος.

Ο Σάντσεθ βρίσκεται στη Μάλαγα για να συμμετάσχει στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, η οποία διεξάγεται όλο το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Άρθρα