Κακοκαιρία: Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία στους δρόμους της Αττικής- Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

 Κακοκαιρία: Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία στους δρόμους της Αττικής- Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες

Κυκλοφοριακό έμφραγμα έχει προκληθεί σε πολλούς δρόμους της Αττικής λόγω της έκτακτης κακοκαιρίας που είναι εν εξελίξει σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Οι οδηγοί στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία για μια ακόμη ημέρα, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Καταιγίδες, κεραυνοί, βροχές και ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει χτυπούν πολλές περιοχές της χώρας και μάλιστα τα έντονα καιρικά φαινόμενα έγιναν ήδη ορατά και στην Αττική από το μεσημέρι της Παρασκευή (10/11), δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους δρόμους. Μάλιστα σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ, σε αρκετές περιοχές όπως η Δυτική Ελλάδα, θα εκδηλωθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία για μια ακόμη ημέρα, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει στον Κηφισό, με τα οχήματα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένα από την Λεωφόρο Αθηνών έως τον κόμβο Καλυφτάκη στην άνοδο και από τον κόμβο Καλυφτάκη έως την Λεωφόρο Αθηνών στην κάθοδο.

Στο «κόκκινο είναι» και η Αττική Οδός. Ειδικότερα: καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30΄ από Κάντζα έως Μεταμόρφωση, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 15΄-20΄από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας, καθώς επίσης και στην Περιφερειακή Υμηττού άνω των 30΄ από Αγία Παρασκευή έως Μεταμόρφωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, αυτή την ώρα η κίνηση είναι αυξημένη και στα εξής σημεία:

– Λ. Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα
– Μεσογείων

– Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)
– Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
– Βασ. Σοφίας (άνοδος)

– Βασ. Κωνσταντίνου
– Λ. Ηλιουπόλεως
– Λιμάνι Πειραιά
– Σταδίου
– Πανεπιστημίου
– Ακαδημίας

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Το νέο κύμα κακοκαιρίας επελαύνει στον Ελλαδικό χώρο με τα έντονα φαινόμενα να εντείνονται τις επόμενες ώρες, σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα.

Τα έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόκειται να επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά ο καιρός σήμερα 10 Νοεμβρίου

Σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).

Τις επόμενες ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια). Το ίδιο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο, από τις βραδινές ώρες

Ο καιρός Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Για αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα, από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Σε ότι αφορά τους ανέμους θα είναι νότιοι και θα είναι εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ και θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, μέχρι αργά το απόγευμα.

Νέα κακοκαιρία από το απόγευμα της Κυριακής

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων από το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου ένα νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα