Η φρίκη του πολέμου: Ισραηλινοί στρατιώτες ποστάρουν βασανισμούς Παλαιστινίων

 Η φρίκη του πολέμου: Ισραηλινοί στρατιώτες ποστάρουν βασανισμούς Παλαιστινίων

Αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στα οποία εμφανίζονται Ισραηλινοί στρατιώτες να χτυπούν και να εξευτελίζουν Παλαιστίνιους κρατούμενους,

Όλο και περισσότεροι στρατιώτες βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους να χτυπούν και να εξευτελίζουν Παλαιστίνιους κρατούμενους και στη συνέχεια να αναρτούν τα κατάπτυστα βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ισραηλινή εφημερίδα  Haaretz συγκέντρωσε 15 τέτοια βίντεο που ανέβηκαν τον τελευταίο μήνα. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον πέντε από αυτά γυρίστηκαν από την έναρξη της τρέχουσας σύγκρουσης. Τα υπόλοιπα, δήλωσε εκπρόσωπος, βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση και ότι εργάζονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι Παλαιστίνιοι που εμφανίζονται στα εν λόγω βίντεο είναι δεμένοι με χειροπέδες και δεμένα μάτια- σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζονται γυμνοί ή μερικώς ντυμένοι. Σε ορισμένα από τα βίντεο, οι στρατιώτες φαίνονται να χτυπούν και να βρίζουν τους κρατούμενους- σε άλλα, τους αναγκάζουν να λένε πράγματα ή να συμπεριφέρονται με ταπεινωτικό τρόπο.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι οι Παλαιστίνιοι που καταγράφονται είναι τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και ότι το βίντεο γυρίστηκε στη συνοριακή περιοχή της Γάζας τις ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα