Βόλος: Τι έδειξε το αλκοτέστ για τον οδηγό μηχανής που σκότωσε το βρέφος – Η ανάλυση ειδικού

 Βόλος: Τι έδειξε το αλκοτέστ για τον οδηγό μηχανής που σκότωσε το βρέφος – Η ανάλυση ειδικού

Αφού αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός που παρέσυρε τον παππού με το βρέφος στον Βόλο, είχε καταναλώσει περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ, νέες αποκαλύψεις έρχονται τα οποία αναφέρουν ότι πριν υποβληθεί ο οδηγός στις νοσοκομειακές εξετάσεις, το αλκοολόμετρο είχε δείξει 0,85 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, όταν τα επιτρεπτά όρια είναι 0,10 – 0,40.

Ο επίκουρος καθηγητής Χημείας, Μιχάλης Χάλαρης μιλώντας στο MEGA εξέφρασε την άποψή του για το τι μπορεί να σημαίνει για τα αποτελέσματα της αιμοληψίας, τα 0,85 λίτρα στο αίμα. «0.85 γραμμές σε ένα αλκοτέστ σημαίνει ότι η συγκέντρωση που υπάρχει στο αίμα αντιστοιχεί περίπου σε 1,30 γραμμάρια ανά λίτρο. Είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και σημαίνει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ», εξήγησε.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία θα φέρουν στο φως, την αλήθεια για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο οδηγός της μηχανής.

Ο δικηγόρος του μοτοσικλετιστή, κος Χάλαρης υποστήριξε στο MEGA πως ο πελάτης του είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ αλλά νωρίς το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως είχαν μεσολαβήσει πολλές ώρες μέχρι το τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

«Εξαρτάται σε πόση ώρα το έχεις πιει. Αν έχουν περάσει 3 ώρες μειώνεται η συγκέντρωση στο σώμα γιατί μεταβολίζεται. Εξαρτάται από τον σωματότυπο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Σχετικά Άρθρα