Ήττες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ από Γουέστ Χαμ και Μαρσέιγ

 Ήττες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ από Γουέστ Χαμ και Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια στο London Stadium, όμως δεν τα κατάφερε. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 1-0 από τη Γουέστ Χαμ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Πακετά πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να έχει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Καμαρά στο 86′, ενώ ακολούθησε καλή στιγμή του Ροντινέι.

Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και πλέον οι ελπίδες για την παραμονή στo Europa League μειώνονται, καθώς η Γουέστ Χαμ και η Φράιμπουργκ είναι στο +5, δύο αγωνιστικές από το φινάλε. Οι ερυθρόλευκοι είναι στην 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Conference League στο +3 από την Μπάτσκα Τόπολα.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Φράιμπουργκ (30/11, 19:45) και θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να έχει ελπίδες για την δεύτερη θέση. Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία (30/11, 19:45).

Το ματς

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε την ομάδα του με σφιχτό άξονα και συγκεκριμένα τριάδα τους Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Γιόβετιτς. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να μειώσουν την απειλή της Γουέστ Χαμ.

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε χαμηλά τον ρυθμό, πίεζε ψηλά και επιχειρούσε να αξιοποιήσει στιγμές στην αντεπίθεση. Η Γουέστ Χαμ από την πλευρά της ήταν πιο απειλητική. Στο 13′ ο Πακετά τροφοδότησε τον Μπενραχμά στην αριστερή πλευρά, ο Βραζιλιάνος έκανε το φαλτσαριστό σουτ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν σε ετοιμότητα, όποτε χρειάστηκε, όπως στο 14′ όταν και μπλόκαρε κεφαλιά του Αγκέρ. Ο Μαροκινός στόπερ προσπαθούσε με το κεφάλι του να δοκιμάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, χωρίς όμως μεγάλη ευκαιρία. Στο 32′ τα σφυριά είχαν καλή στιγμή. Ο Μπενραχμά συνέκλινε από τα αριστερά, πλάσαρε, με τον Πασχαλάκη να διώχνει.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους παρέμεινε το μηδέν, με τον Ολυμπιακό να έχει την στιγμή του στο 36′. Ο Έσε είδε εξαιρετικά τον Ορτέγκα στα αριστερά. Ο Αργεντινός γέμισε στην περιοχή, με τον Ποντένσε να πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά να αστοχεί.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός, κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και επιχειρούσε να απειλήσει. Στο 52′ ο Φορτούνης είχε τελική από δύσκολη γωνία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ πέρασε τον Ελ Κααμπί στη θέση του Γιόβετιτς.

Στο 63′ τα σφυριά απείλησαν με σουτ του Γουόρντ Πράους, με τον Πασχαλάκη να πέφτει και να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπενραχμά κοντρόλαρε στην περιοχή, όμως γι’ ακόμη μία φορά η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά.

Η Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε το καλό της διάστημα και κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 73ο λεπτό ο Γουόρντ Πράους με εξαιρετικό τρόπο βρήκε τον Πακετά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει με τη μία την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ, όμως το VAR διόρθωσε την απόφαση, καθώς καλυπτόταν από τον Ορτέγκα.

  • ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενράχμα, Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες, Πακετά, Κούντους, Μπόουεν.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Ποντένσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς

Ήττα και για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στη Μαρσέιγ, καθώς αυτή τη φορά ηττήθηκε με 2-0 για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στη Μαρσέιγ πέτυχε ο Μπεμπά. Ο Τζόναθαν Κλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης έκανε άσχημη έξοδο και ο στόπερ της Μαρσέιγ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ πάλεψε ειδικά στο δεύτερο μέρος για να ισοφαρίσει, είχε καλές στιγμές με τον Γκαρσία στο 51′ και τον Γκατσίνοβιτς στο 55′, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ και να πάρει τον βαθμό. Στο φινάλε πολιόρκισε την εστία του Λόπεθ με στατικές φάσεις και τελικές αλλά στάθηκε άτυχη. Αντίθετα η Μαρσέιγ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 90+3′ με τον Σαρ.

Έτσι η Ένωση έπεσε στην τρίτη θέση με τέσσερις βαθμούς, ενώ η Μαρσέιγ είναι πρώτη στον όμιλο με οκτώ βαθμούς. Επόμενο παιχνίδι είναι ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αντίπαλη την Μπράιτον.

Εκτεταμένο ροτέισον από τον Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Κηφισιά. Συγκεκριμένα οι μόνοι που κράτησε στο αρχικό σχήμα ήταν ο Αθανασιάδης και ο Σιντιμπέ.

Άλλωστε δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Στάνκοβιτς, αλλά και τον Ρότα που έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων.

Ο Μπεμπά την πλήγωσε στο πρώτο μέρος

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, θέλοντας να πάρουν από νωρίς τα ηνία του αγώνα.

Η πρώτη που απείλησε ήταν η ΑΕΚ, όμως η προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία μέσα από την περιοχή στο 11′, κόπηκε από αμυντικό της Μαρσέιγ και κατέληξε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά απείλησε για πρώτη φορά και η Μαρσέιγ που αναπτύχθηκε πολύ ωραία. Ο Βιτίνια όμως έκανε τσαφ και το σουτ του Κοντογκμπιά κατέληξε άουτ.

Στο 25′ πέτυχε το γκολ χάρη στην εκτέλεση κόρνερ και την κεφαλιά του Μπεμπά. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει με δύο κεφαλιές, του Μουκουντί στο 30′ και του Σιμάνσκι στο 31′, όμως δεν είχε την ίδια τύχη. Ο σκόρερ των Μασσαλών απείλησε με το κεφάλι ξανά από εκτέλεση κόρνερ, όμως αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης τον σταμάτησε.

Η Ένωση απείλησε για τελευταία φορά με την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στο πρώτο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Βίντα, αλλά η κειφαλιά του πέρασε άουτ.

Πάλεψε για την ισοφάριση αλλά δεν την πέτυχε ποτέ

Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος μπήκε πολύ δυνατά και πάλεψε για να σκοράρει. Αρχικά απείλησε στο 51ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία μετά από συστημένη σέντρα του Άμραμπατ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς έπιασε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Λόπεθ με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του κόπηκε.

Η Μαρσέιγ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Βερτού που δεν βρήκε στόχο, όμως στο 62′ ο Αθανασιάδης με μια υπέροχη επέμβαση σταμάτησε τον Βιτίνια από κοντά.

Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν στα πόδια τους την μπάλα, όμως η Μαρσέιγ ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο 80′, όμως το δυνατό σουτ του Βιτίνια μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ βομβάρδισε την εστία της Μαρσέιγ με τελικές, όμως η Μαρσέιγ ήταν αυτή που βρήκε το σκορ με τον Σαρ στο τέλος και ηττήθηκε με 2-0.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Γκαρσία.

Μαρσέιγ: Λόπες, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Εντιαγέ, Βερετού, Κοντογκμπιά, Χαρίτ, Κορέα, Βιτίνια.

Σχετικά Άρθρα