Ο Βαγγέλης Βλάχος απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη για τη διπλή δήλωση ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών

 Ο Βαγγέλης Βλάχος απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη για τη διπλή δήλωση ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών

Σε δήλωση και μάλιστα διπλή (σε δύο εκπομπές μια ραδιοφωνική και μία τηλεοπτική) ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για την τραγωδία των Τεμπών έγοντας ουσιαστικά ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση των ευθυνών. Καταρχάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σε ερώτηση ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να καταθέσει προανακριτική για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι κανείς «δεν ενδιαφέρεται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη» και πώς άλλα είναι τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής των κομμάτων, είδαμε το ΠΑΣΟΚ να θέλει να καταθέσει προανακριτική, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει να βάλει και πρόσωπα για την τραγωδία των Τεμπών. Θα συμφωνούσε δεν ξέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνω ότι δεν θα είχε αντίρρηση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπίρτζης. Ξαφνικά το ΚΚΕ κάνει έναν δικό του χειρισμό και καταθέτει πρόταση για εξεταστική από το 1997. Πώς βλέπετε να πηγαίνει αυτή η ιστορία και να δούμε τι έχουμε εξακριβώσει κλπ».

Και η απάντηση Γεωργιάδη

  • «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα; Να το κάνετε στον Real από περιέργεια. Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης. Αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα»

Αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Nonpolitics, έδωσε συνέχεια λέγοντας ότι ζητήματα, όπως η διερεύνηση των ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, «δεν αφορούν τον ελληνικό λαό». 

  • «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν επιλέξει, και κάνουν μεγάλο λάθος, να ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με ζητήματα που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Υπάρχει ακρίβεια; Τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει μετανάστευση; Τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχει ασφάλεια; Πολλά τα προβλήματα. Υπάρχει έλλειμμα εργατικών χεριών; Τεράστιο πρόβλημα» είπε, κατηγορώντας «την αντιπολίτευση ότι δεν λέει τίποτα για όλα αυτα».

Συνεχίζοντας με το ίδιο προκλητικό ύφος, αναφέρθηκε στην προανακριτική εξεταστική για τα Τέμπη. «Τι λένε τώρα; Ότι θα κάνουμε προανακριτική για τα Τέμπη. Με συγχωρείτε, πιστεύετε ότι αν ρωτήσετε τώρα, 100 τηλεθεατές της Ναυτεμπορικής, θα ιεραρχήσουν την ανακριτική για τα Τέμπη ψηλά στην ιεραρχία τους ή χαμηλά;» είπε, και συνέχισε: 

  • «Εχουν αφήσει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, να είναι το μόνο κόμμα που ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου» προτρέποντας ευθαρσώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης «με τα προβλήματα του κόσμου». 

Η απάντηση του Βαγγέλη Βλάχου

Ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδερφό του Βάιο, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντάει με ηχηρό τρόπο στην τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας: «Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

Πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Βλάχος αναφέρει «Ρωτάει ο Άδωνις Γεωργιάδης, να κάνει “πείραμα” ο Real, να μάθει πόσοι από τους 100 ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; Θα του πω εγώ. Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

Παράλληλα καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη, μαζί με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη και Κώστα Καραμανλή να βγουν σε εκπομπή που θα βρίσκονται οι οικογένεις των θυμάτων ώστε να τους εξηγήγουν «πόσοι ενδιαφέρονται για τα Τέμπη».

  • Νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας «να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων» και ότι «σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών» τόνισε, για τα όσα προκλητικά είπε ο υπουργός Εργασίας για τα Τέμπη.

Η Δώρα Αυγέρη κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για το εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και τόνισε ότι «πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Ολόκληρη η δήλωση

Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του, ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε συνέντευξή του: «Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό;

Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια.

Σχετικά Άρθρα