Νέα πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στη Θεσσαλονίκη (εικόνες, vid)

 Νέα πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στη Θεσσαλονίκη (εικόνες, vid)

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από εργατικά σωματεία στην Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Με τους Παλαιστίνιους να μετρούν χιλιάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων και παιδιά και τη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται υπό ανθρωπιστική κρίση, οι αντιδράσεις κατά του Ισραήλ φουντώνουν. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη πορεία διαμαρτυρίας από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας κατά της φονικής πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, σύμφωνα με το voria.gr.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για τη λευτεριά στην Παλαιστίνη, ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός, ενώ στράφηκαν κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αλλά και κατά της ελληνικής κυβέρνησης για την «αμέριστη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ», όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι.

Μεταξύ άλλων κρατούσαν πανό που ανέγραφε «όσοι πιστεύουν στην Ειρήνη να συστρατευθούν τώρα στον αγώνα για ανεξάρτητη Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο».

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν ακόμη την άμεση απόσυρση των καταγγελιών για τον Παλαιστίνιο που συνελήφθη στην Αθήνα επειδή σήκωσε σε στύλο φωτισμού την Παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου.

Παράλληλα, μερικοί εκ των συγκεντρωμένων κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ και της Παλαιστίνης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Σχετικά Άρθρα