Καναδάς: Δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ δέχτηκαν πυροβολισμούς

 Καναδάς: Δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ δέχτηκαν πυροβολισμούς

Δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ δέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροβολισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Associated Press. Τα μέλη του προσωπικού ανακάλυψαν τρύπες από σφαίρες στο εξωτερικό των κτιρίων όταν έφτασαν το πρωί της Πέμπτης. Κανείς δεν βρισκόταν μέσα τη στιγμή των πυροβολισμών, δήλωσε η αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αντέδρασε στην είδηση των πυροβολισμών, λέγοντας σε δημοσιογράφους σε προάστιο του Μόντρεαλ ότι οι Καναδοί πρέπει να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βίαιο αντισημιτισμό.

«Βλέπουμε μια αύξηση των απειλών βίας», δήλωσε ο Τρουντό. «Δεν είμαστε τέτοιοι ως Καναδοί. Είμαστε μια χώρα που τα έχει καταφέρει καλύτερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα στην κατανόηση και τον σεβασμό των διαφορετικών προοπτικών».

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκό δήλωσε στους δημοσιογράφους στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι αυτό που συνέβη στα σχολεία δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Την Τετάρτη, τρία άτομα τραυματίστηκαν και ένα άτομο συνελήφθη στο Πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ μετά από διάφορα περιστατικά που η αστυνομία δήλωσε ότι συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα