Ισραήλ: Η Χαμάς μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες με ασθενοφόρα (ηχητικό)

 Ισραήλ: Η Χαμάς μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες με ασθενοφόρα (ηχητικό)

Ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία μεταξύ τρομοκράτη της Χαμάς και κατοίκου της Λωρίδας της Γάζας έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την καταστροφή των σηράγγων. Στη συνομιλία ακούγεται ο τρομοκράτης να λέει ότι μπορεί να βρει ασθενοφόρο όποια ώρα θέλει.

Στη συνομιλία ακούγεται ο πολίτης να λέει στο τρομοκράτη «πώς είσαι, αδελφέ μου» και αυτός να απαντά «τίποτα, τα ίδια».

Ο πολίτης ρωτά ξανά αν πρέπει να στείλει ασθενοφόρο, αλλά ο τρομοκράτης απαντά «έχω ασθενοφόρα, μπορώ να βγω με ό,τι ασθενοφόρα θέλω».

«Αδερφέ μου, υπάρχει ένα ασθενοφόρο που αν του πω θα έλθει σε εσένα και θα σε πάει στην πόρτα του σπιτιού σου», είπε ο πολίτης. Η απάντηση του τρομοκράτη ήταν ότι «τα ασθενοφόρα πάνε και έρχονται, μπορώ να πάρω όποιο θέλω». Ο πολίτης συνεχίζει λέγοντας ότι «αν μπορείς να βάλεις μπρος το αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν γύρω σου ασθενοφόρα, δώσε αμέσως μήνυμα και θα σου στείλω».

«Μπορώ να φύγω με όποιο ασθενοφόρο θέλω», επιμένει αυτός.

Η Χαμάς χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για να μεταφέρει όπλα και τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει η ισραηλινή πλευρά, και προσθέτει ότι η Χαμάς εκμεταλλεύεται τις μη στρατιωτικές υποδομές σαν ανθρώπινες ασπίδες.

Σχετικά Άρθρα