Ισραήλ: “Έχουμε υπό τον έλεγχό μας τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας”

 Ισραήλ: “Έχουμε υπό τον έλεγχό μας τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας”

Υπό τον έλεγχό του ισχυρίζεται ότι έχει θέσει το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ο στρατός του Ισραήλ, την ώρα όμως που οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται τόσο στην πόλη όσο και στις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι μάχες διεξάγονται και στα υπόγεια τούνελ που έχει δημιουργήσει η Χαμάς, ενώ οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι σε επιχειρήσεις στην Τζαμπαλίγια και στην Μπέιτ Χανούν βρέθηκαν και καταστράφηκαν αποθήκες οπλισμού και μια μονάδα κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο.

Ακόμα, ο στρατός ισχυρίζεται ότι βρίσκεται μία ανάσα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπου, σύμφωνα με το Ισραήλ, εκεί βρίσκεται το στρατηγείο της Χαμάς.

Παράλληλα, άνοιξε και σήμερα το πρωί ο ανθρωπιστικός διάδρομος στον κεντρικό δρόμο Σαλάχ αλ Ντιν, με χιλιάδες αμάχους να περνούν και σήμερα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι IDF.

Καθώς περνάει η ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μειώνεται και ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα