Θύελλα για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη- Με σήμα Μαξίμου η “συγγνώμη” του υπουργού από τις οικογένειες των θυμάτων- Παρέμβαση Μαρινάκη- Αντιπολίτευση: “μνημείο κυνισμού”

 Θύελλα για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη- Με σήμα Μαξίμου η “συγγνώμη” του υπουργού από τις οικογένειες των θυμάτων- Παρέμβαση Μαρινάκη- Αντιπολίτευση: “μνημείο κυνισμού”

Σε πολιτικό “damage control” προέβη σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή του δήλωση (Real fm) σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και το αίτημα της αντιπολίτευσης να διερευνηθεί από εξεταστική (ΚΚΕ) ή προανακριτική (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) επιτροπή της Βουλής.

Τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα Τέμπη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι όλα τα στελέχη, όπως έχει σημειώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και συμπλήρωσε: «Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωσή του που παρερμηνεύτηκε, και έδωσε σχετική απάντηση. Ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου, σίγουρα υπήρχε και διαφορετική απόδοση των λόγων του. Έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις και αποκατέστησε αυτό που είπε».

Η …”συγγνώμη” Γεωργιάδη

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (επανήλθε νε νεότερη ανακοίνωση σήμερα) που ζήτησαν την καταδίκη και την αποπομπή του υπουργού, ενώ το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο σε σημερινές εφημερίδες και προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση παρουσιαστών σε πρωϊνές εκπομπές.

Το σοβαρότατο πολιτικό σφάλμα του υπουργού απασχόλησε έντονα τον πρωϊνό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου και δόθηκε εντολή από το πρωθυπουργικό γραφείο να υπάρξει ανασκευή, κάτι που ανάγκασε τον Άδωνι Γεωργιάδη να βγει για δεύτερη φορά σε 24 ώρες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm, αυτή την φορά για να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και να επιχειρήσει να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με τις χθεσινές δηλώσεις του.

“Aυτό που γράφεται από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη δεν ισχύει, βεβαίως η πολύχρονη εμπειρία μου στα μίντια θα έπρεπε να με είχε προστατεύσει, έκανα λάθος”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, επισημαίνοντας ότι εννοούσε πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αντιπολιτευτική τακτική να ζητά διερεύνηση από προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή. Αυτό στηλίτευσα, εάν το είπα κατά τρόπο που να το αξιοποιήσει η αντιπολίτευση, ήταν μια κακιά στιγμή ως προς την επικοινωνία, θα έπρεπε η εμπειρία μου να με προστατεύσει”, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Με αναλυτική ανάρτησή του, δε, απαντά στα δημοσίευμα εφημερίδων:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην Πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα δηλ εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος. Αυτό στηλίτευσα χθες στον
@Realfm978 και σήμερα με την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται απλά δικαιώνομαι. Εγώ δεν είπα στον @NChatzinikolaou
ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη» όπως ψευδώς και δολίως γράφεται αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη» δηλ για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία. Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η Κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους αφού πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλην της Αντιπολιτευτικής φασαρίας. Και όμως σήμερα δύο πρωτοσέλιδα, «ευαίσθητων» υποτίθεται εφημερίδων παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους για να κτυπήσουν την Κυβέρνηση αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το «θυμήθηκαν» ξαφνικά τώρα στον Σύριζα και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν. Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που για να τα λύσουμε μας εμπιστεύθηκε.
Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στην μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

“Πρέπει να διερευνηθεί και να έχουμε πλήρες φως αλλά η κομματική αντιπαράθεση οδηγεί σε συσκότιση, συμβάλλει στο να γίνει γκρίζο. Εάν πραγματικά πονάς γι αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να το υποβιβάζεις”, τόνισε.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφό θύματος των Τεμπών, δίνει αποστομωτική απάντηση στον Υπουργό λέγοντας: «Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό;

Η χθεσινή δήλωση Γεωργιάδη

Δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μίας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά την γνώμη μου, κυριότερος λόγος που έχει αυτή την πολιτική κυριαρχία είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που αφορούν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορoύν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή, σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για να βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα; Να το κάνετε στον Realfm, από περιέργεια;» είπε και ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι το έγκλημα των Τεμπών και οι υποκλοπές δεν αφορούν τους πολίτες της χώρας αλλά τον «μικρόκοσμο» της Αριστεράς.

Η αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν άμεση και σε δήλωσή της η Δώρα Αυγέρη τόνισε:

«Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του, ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε συνέντευξή του: “Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;”.

Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό;

Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη.

Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν.

Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του.

Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας.

Το απέδειξε όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση.

Σχετικά Άρθρα