Ερντογάν κατά Δύσης: Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς που καίνε το Ιερό Κοράνι δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία

 Ερντογάν κατά Δύσης: Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς που καίνε το Ιερό Κοράνι δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία

Σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας εκ νέου να κηρυχθεί το συντομότερο δυνατό κατάπαυση πυρός στη Γάζα, όπως μεταδίδει το Anadolu. Μιλώντας στη 16η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, κατηγόρησε το Ισραήλ πως «συνεχίζει να βομβαρδίζει σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, νοσοκομεία, συντρίβοντας όλες τις ανθρωπιστικές αξίες.»

Ο ίδιος κατήγγειλε και τη Δύση για την αποτυχία της να πιέσει το Ισραήλ να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός: «Είναι πολύ αδύναμοι για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον να τους επικρίνουν. Όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς που καίνε το Ιερό Κοράνι δεν μπορούν να ανεχθούν ούτε την παλαιστινιακή σημαία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος «με έναν φανατισμό που σκοτώνει ακόμη και παιδιά» και κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να αναλάβει δράση για να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να κηρυχθεί το συντομότερο δυνατό κατάπαυση πυρός στη Γάζα και να μπει ένα τέλος στα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ.

«Σκοπεύω να ξεκινήσω μια κοινή παγκόσμια πρωτοβουλία για τη Γάζα με ηγέτες, προέδρους και πρωθυπουργούς» είχε υποστηρίξει μιλώντας σε επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις 7 Νοεμβρίου ο Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο μουσουλμανικό κόσμο, με αφορμή τον πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η πρωτοβουλία αυτή θα αρχίσει μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά Άρθρα