Γάζα: Φρικιαστική η ανθρωπιστική κατάσταση – IDF: Καταλάβαμε αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπάλια – Τα πρώτα βίντεο των μαχών από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων

 Γάζα: Φρικιαστική η ανθρωπιστική κατάσταση – IDF: Καταλάβαμε αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπάλια – Τα πρώτα βίντεο των μαχών από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, που συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο του Ισραήλ, στη Σάμπρα στα δυτικά και την Καν Γιουνίς στα νότια. Η κατάσταση είναι φρικιαστική χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, καύσιμα, τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί. Οι IDF ανακοίνωσαν ότι μετά από 10ωρη μάχη κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το Φυλάκιο 17, ένα από τα στρατιωτικά προπύργια της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης στη δυτική Τζαμπάλια, με την κατάληψη να επιτυγχάνεται από την Ταξιαρχία Nahal.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι IDF ολοκλήρωσαν την κατάληψη του φυλακίου μετά από 10 ώρες μάχης, κατά τη διάρκεια της οποίας «εξόντωσαν τρομοκράτες, κατάσχεσαν πολλά όπλα, ανακάλυψαν τούνελ, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρίσκεται κοντά σε ένα νηπιαγωγείο και οδηγεί σε μια εκτεταμένη υπόγεια διαδρομή.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης του φυλακίου, οι μαχητές της Nahal εντόπισαν και συνέλεξαν σημαντικό επιχειρησιακό υλικό του εχθρού».

Μετά από 10ωρη μάχη, οι IDF ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν αρχηγείο της Χαμάς στην Τζαμπάλια

Οι δημοσιογράφοι διεθνών μέσων δεν επιτρεπόταν έως τώρα να βρεθούν στη Γάζα αλλά τις τελευταίες ώρες ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του BBC και του βρετανικού Channel 4, βρέθηκαν μαζί με ισραηλινούς στρατιώτες και μεταφέρουν εικόνα από τις επιχειρήσεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες, Τετάρτη (8/11), το Γαλλικό Πρακτορείο βρέθηκε με Ισραηλινούς στρατιώτες και είδε από πρώτο χέρι την καταστροφή που έχει προκαλέσει ένας μήνας πολέμου. Σημειώνεται ότι το βιντεοληπτικό υλικό υποβλήθηκε σε έλεγχο ασφαλείας από τον ισραηλινό στρατό πριν δημοσιευτεί.

Ο ανταποκριτής του BBC, Jeremy Bowen βρέθηκε μαζί με Ισραηλινούς στρατιώτες στη βόρεια Γάζα και του έδειξαν ένα εργοστάσιο όπλων της Χαμάς, το οποίο σύμφωνα με τον IDF βρισκόταν κάτω από ένα σπίτι στο οποίο ζούσαν παιδιά.

Το βίντεο του Channel 4 από τη Λωρίδα της Γάζας:

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως την 3η Νοεμβρίου έπληξε ασθενοφόρο μπροστά στο νοσοκομείο Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας.

Υποστήριξε πως το «χρησιμοποιούσε πυρήνας τρομοκρατών της Χαμάς». Ο βομβαρδισμός αυτός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 60, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Το όχημα που μετατράπηκε σε στόχο ήταν μέρος οχηματοπομπής ασθενοφόρων που ετοιμαζόταν να διακομίσει τραυματίες στη διέλευση στη Ράφα ώστε να μεταφερθούν από εκεί σε αιγυπτιακά νοσοκομεία, πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα