Βαραίνει το κλίμα για τον Γεωργιάδη παρά τη νέα προσπάθεια απολογίας από την Βουλή

 Βαραίνει το κλίμα για τον Γεωργιάδη παρά τη νέα προσπάθεια απολογίας  από την Βουλή

Βαραίνει το κλίμα για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις δηλώσεις του για το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών που έχει προκαλέσει σφοδρές επιθέσεις από την αντιπολίτευση με τον Στέφανο Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Μετά την πρωϊνή του παρέμβαση για να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να απολογηθεί εκ νέου στην Βουλή.

Να σημειωθεί ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Πέμπτης (9/11), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού της ΝΔ, λέγοντας ότι “αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μας απασχολεί και απασχολεί τους πολίτες” ανακοινώνοντας παράλληλα, ότι οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

H απάντηση του Άδωνι από το βήμα της Βουλής

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής “έχει ανάψει” με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προσέρχεται στο βήμα για διευκρινιστικές δηλώσεις, κατά τις οποίες τόνισε, μεταξύ άλλων, πως “αν είχα πει αυτό που λέτε, θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου από ντροπή”.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, “αναγκάζομαι να έρθω στη Βουλή και να κάνω αυτή την παρέμβαση, μετά την τοποθέτηση του κ. Κατρίνη και τη μεσολαβήσασα παρέμβαση του κ. Κασσελάκη. Αμφότεροι ζήτησαν την αποπομπή μου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις δήθεν χθεσινές μου, “αποτρόπαιες” δηλώσεις, ότι “ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη”. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου, τηλεοπτική και ραδιοφωνική, θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει, και να έχω αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή, τη διαστρέβλωση που, για μικροκομματικούς λόγους, θα έκαναν μετά βεβαιότητος, την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων, για τους οποίους υποτίθεται σήμερα κόπτονται”.

“Προφανώς, εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται, για τα Τέμπη. Ούτε θα μπορούσα να το έχω πει. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο. Εγώ το μόνο που είπα, και ευχαριστώ δημόσια τον κ. Δελλατόλα, το δημοσιογράφο που μου έκανε την ερώτηση, για τη σημερινή του τοποθέτηση στο Real fm, o οποίος είπε “επειδή εγώ έκανα την ερώτηση στον κ. Γεωργιάδη, οφείλω να πω από την ίδια συχνότητα, ότι ποτέ δεν είπε αυτό που του καταλογίζουν”. Η ερώτηση ήταν ποια είναι η γνώμη μου για το αν πρέπει να γίνει προκαταρκτική ή εξεταστική για τα Τέμπη.

Σχετικά Άρθρα