Χαμάς: “Καλύτερα να πάρετε τους ομήρους σας ζωντανούς” – Προτείνει ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ

 Χαμάς: “Καλύτερα να πάρετε τους ομήρους σας ζωντανούς” – Προτείνει ανταλλαγή με Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι σε τηλεοπτικό μήνυμά του κατηγόρησε το Ισραήλ ότι θέλει να «σκοτώσει όλους τους ομήρους του» ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να «ξεφύγει από μία συνολική προσφορά», εννοώντας την ανταλλαγή τους με τους Παλαιστίνιους που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ. Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ εξαπολύθηκε για διάφορους λόγους, είπε ο Αρούρι, κυρίως για να «διασφαλιστεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία του λαού μας, η οποία ξεκινά με την ελευθερία των πολιτικών μας κρατουμένων».

Η Χαμάς δεν θα αφήσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους «όλα αυτά τα χρόνια» να παραμείνουν στις ισραηλινές φυλακές.

«Όλοι οι φυλακισμένοι μας πρέπει να απελευθερωθούν από τις φυλακές», δήλωσε ο Αρούρι, προσθέτοντας ότι η ομάδα έκανε μια προσφορά και επανέλαβε την ετοιμότητά της για μια «συνολική συμφωνία».

«Πάρτε όλους όσους έχουμε και δώστε μας όλους τους κρατούμενους που έχετε», είπε, αναφερόμενος στους αιχμαλώτους που συνελήφθησαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Απευθυνόμενος προς το Ισραήλ, ο Αρούρι είπε: «Το καλύτερο είναι να πάρετε τους ομήρους σας ζωντανούς. Ελάτε μπροστά και συμφωνήστε σε μια ανταλλαγή τώρα».

Σχετικά Άρθρα