Φαίη Μπακογιώργου: Την εξέδιδαν και την υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια πριν τη δολοφονήσουν – Συνελήφθησαν μάνα, αδελφή, σπιτονοικοκυρά

 Φαίη Μπακογιώργου: Την εξέδιδαν και την υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια πριν τη δολοφονήσουν – Συνελήφθησαν μάνα, αδελφή, σπιτονοικοκυρά

Η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη στις αρχές Οκτωβρίου του 2021, ενώ ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της. Η ταυτοποίηση της σορού της κοπέλας καθυστέρησε πολύ και έγινε από συγγενικό της πρόσωπο στις 23 Νοεμβρίου 2021. Η σορός της είχε εντοπιστεί περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της και μία ακόμη γυναίκα ηλικιωμένη, η οποία έμενε σε διπλανό σπίτι και απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης.

Ο πατέρας της 23χρονης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η κόρη του δολοφονήθηκε. Μάλιστα κατέθεσε σχετική μήνυση ενώ ζήτησε και τη βοήθεια ιδιωτικού ερευνητή. Ακολούθησε έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με τα αποτελέσματα να είναι σοκαριστικά καθώς, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, πίσω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας κρύβονται οι δικοί της άνθρωποι, αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να την φροντίζουν και να την προσέχουν.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως τόσο η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης όσο και η ίδια της η αδερφή την κακοποιούσαν συστηματικά, την ξυλοκοπούσαν, την έβριζαν, την απειλούσαν και την ανάγκαζαν να επαιτεί.

faih2
faih3

Μάλιστα, κατά την επαιτεία, οι δύο γυναίκες την συνόδευαν, πότε η μία και πότε η άλλη, προκειμένου να σιγουρευτούν πως η «δουλειά» γίνεται σωστά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, εκτός από την επαιτεία, την εξανάγκαζε να εκδίδεται κανονίζοντάς της ερωτικές συναντήσεις έναντι αμοιβής.

  • Επιπλέον, σύμφωνα με καταθέσεις ενοίκων της πολυκατοικίας που φιλοξενούνταν η 23χρονη, η σπιτονοικοκυρά φέρεται να χτυπούσε και τα ανήλικα παιδιά της Φαίης χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο αντικείμενο.

Εδώ να σημειωθεί πως ενώ η 23χρονη πέρναγε τα πάνδεινα, η μητέρα της βρισκόταν μπροστά σε όλα τα βασανιστήρια να κάνει το παραμικρό ώστε να τα εμποδίσει.

faih

Αναφορικά με τη ηλικιωμένη που φιλοξενούνταν στο σπίτι της 57χρονης, προέκυψε πως, και σε αυτή την περίπτωση, η σπιτονοικοκυρά είχε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της και την ανάγκαζε και αυτήν να επαιτεί.

Επιπλέον, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να την έσπρωχνε σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των τριών γυναικών

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:
57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι έλεγε η μάνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η μητέρα της Φαίης Μπακογιώργου, που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη της, έλεγε ότι δεν υπήρχε λόγος να βρεθεί ο ένοχος γιατί το παιδί της θα παραμείνει στο χώμα. Η ίδια αρνούνταν τις κατηγορίες. Μάλιστα έλεγε: «Ποτέ δεν έχω κάνει κανένα κακό στο παιδί μου αλλά ούτε και η σπιτονοικοκυρά που μας φιλοξενεί».

Χαρακτηριστικά η μητέρας της Φαίης Μπακογιώργου είχε πει στο MEGA: «9 Οκτωβρίου πέθανα, 18 Ιουλίου ξαναγεννήθηκα. Ειρωνεία της τύχης δεν είναι αυτό; Η ψυχολογία μου είναι χαμένη. Δεν υπάρχει αυτό. Θα γυρίσει πίσω το παιδί μου; Σίγουρα θα είναι μια δικαίωση αλλά δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα θα είναι πάντα. Το βράδυ δεν κοιμάμαι».

Σύμφωνα με το Mega οι διώξεις αφορούν δύο δολοφονίες. Το δεύτερο άτομο είναι ηλικιωμένη γυναίκα που την ξυλοκοπούσαν και έπαιρναν το επίδομα που τής παρέχονταν. Εδώ και καιρό είχαν εκδοθεί τα εντάλματα σύλληψης και αύριο οι τρεις γυναίκες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Σχετικά Άρθρα