Στο Παρίσι αύριο Πέμπτη ο Μητσοτάκης για την Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για την Γάζα

 Στο Παρίσι αύριο Πέμπτη ο Μητσοτάκης για την Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για την Γάζα

Στο Παρίσι θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δώσει το «παρών» στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους Αμάχους στη Γάζα. Στη διάσκεψη, την οποία διοργανώνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, έχουν προσκληθεί η Αίγυπτος, η Ιορδανία, οι χώρες του Κόλπου, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Κύπρος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα συμμετάσχουν επίσης η Παλαιστινιακή Αρχή, τα Ηνωμένα Έθνη, ο Αραβικός Σύνδεσμος καθώς και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εκπροσωπηθεί από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στόχοι της σύσκεψης είναι η κινητοποίηση οικονομικών πόρων καθώς και το άνοιγμα επιπλέον ανθρωπιστικών διαδρόμων, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην ενεργοποίηση μιας πιθανής θαλάσσιας διαδρομής για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πρόσφατα, μιλώντας στο Politico, την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει σε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο διά θαλάσσης με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αρκεί τα πλοία να μπορούν να φτάσουν εκεί «υπό πλήρη προστασία».

Σχετικά Άρθρα