Ρουσόπουλος για Σημίτη: Δεν παίρνω πίσω το “Αρχιερέας της διαπλοκής”

 Ρουσόπουλος για Σημίτη: Δεν παίρνω πίσω το “Αρχιερέας της διαπλοκής”

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για το εάν μετανιώνει για όσα έχει καταλογίσει στο παρελθόν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ μίλησε το πρωί της Τετάρτης (8/11) ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ εάν πιστεύει ότι καλώς ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον κ. Σημίτη, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε με… διπλωματικό τρόπο:

«Κάθε πρωθυπουργός αφήνει οπωσδήποτε και καλά πράγματα πίσω του, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον αντίπαλό σου ότι αφήνει μόνο άσχημα πράγματα πίσω του, αφήνει και καλά. Όποτε πρέπει να τιμάται κάποιος, αυτό είναι κάτι που το αποφασίζουν άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να είναι κοντινοί του, φίλοι του, άνθρωποι που ωφελήθηκαν πολιτικά γιατί βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις εξαιτίας αυτού του ανθρώπου. Δεν είναι αιχμή για την κ. Διαμαντοπούλου, προς τιμήν της το κάνει, το ότι έναν άνθρωπο που είναι ακόμα εν ζωή τον τιμά».

«Δεν θα κρίνω γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει, αυτό είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, αλίμονο. Καταλαβαίνετε πολύ καλά, ότι εάν έκανε την οποιαδήποτε κρίση η οποία μάλιστα -αν ήταν και διαφορετική από το ότι αποφάσισε να πάει- θα δημιουργούταν ένα ζήτημα εσωκομματικής αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη δική του θέση και άποψη έναντι του Κώστα Σημίτη, ο κ. Ρουσόπουλος ήταν αρκετά πιο ξεκάθαρος:

«Είχα σκληρές αντιπαραθέσεις με τον κ. Σημίτη οι οποίες δεν ήταν καθόλου προσωπικές. Κρίνω τον πολιτικό άνδρα ότι έκανε και καλά στον τόπο έκανε και κακά στον τόπο, δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τα μεν ούτε τα δε, δεν θα ισοπεδώσω. Ό,τι έχω πει όταν ήμουν στην κυβέρνηση υπουργός, όταν ήμουν στην αντιπολίτευση εκπρόσωπος δεν το παίρνω πίσω, ισχύει κατά κεραία».

Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν θα έπαιρνε πίσω το σύνθημα «Αρχιερέας της διαπλοκής», ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Όταν λέω δεν παίρνω απολύτως τίποτα πίσω οι δηλώσεις μου παραμένουν όπως τις είχα κάνει τότε. Δεν έχω μετανιώσει για κάτι από αυτά τα οποία έχω πει».

Το ηχητικό της συνέντευξης Ρουσόπουλου:

Σχετικά Άρθρα