Πονοκέφαλος για την ευρωλίστα της Ν.Δ- Οι σίγουροι, ο Αυτιάς, ο Πύρρος, και οι ανησυχούντες

 Πονοκέφαλος για την ευρωλίστα της Ν.Δ- Οι σίγουροι, ο Αυτιάς, ο Πύρρος, και οι ανησυχούντες

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για κάποια στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού η επιλογή που θα κάνει ο πρωθυπουργός σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωπαϊκών εκλογών στις αρχές Ιουνίου. Θα στηθούν οι κάλπες σε ενιαία (εθνική) περιφέρεια, όπως και στις προηγούμενες, ή θα επιλεγεί η δημιουργία πέντε έως επτά περιφερειών. Ως γνωστόν, το θέμα της λίστα έχει κλείσει και θα ψηφίσουμε κανονικά με σταυρό προτίμησης.

Και γιατί να προκαλεί η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πονοκέφαλο, θα αναρωτηθείτε. Διότι από αυτήν την επιλογή θα κριθούν πολλά για ορισμένους που θα είναι μεν υποψήφιοι, όμως από το πόσες περιφέρειες θα είναι, τελικά, θα κριθεί εάν έχουν περισσότερες ή λιγότερες ελπίδες εκλογής.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως στο σενάριο των πέντε έως επτά περιφερειών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (που είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο) θα είναι υποψήφιος στην Κρήτη, η δε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην Ήπειρο- προετοιμάζεται ήδη πυρετωδώς στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Έτσι, ο επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας (που εντείνει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του) θα είναι υποψήφιος στην Αθήνα, όπου τη απουσία άλλων πολύ ισχυρών υποψηφιοτήτων έχει σημαντικές ελπίδες.

Ωστόσο, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Φερ’ ειπείν, όταν έχει ριφθεί ο κύβος να είναι υποψήφιος ο τηλεστάρ των συνταξιούχων Γιώργος Αυτιάς, είναι προφανές πως είναι προτιμότερο να συγκεντρώσει, ως αναμένεται, εκατοντάδες χιλιάδες σταυρούς σε ενιαία περιφέρεια, από το να περιοριστεί στο μικρότερο εύρος μιας περιφέρειας του Αιγαίου (κατάγεται από την Σάμο). Το ίδιο και με τον Πύρρο Δήμα (θα είναι υποψήφιος εκτός ακραίου απροόπτου).

Εφόσον, λοιπόν, επιλεγεί τελικά η ενιαία περιφέρεια (μάλλον το πιθανότερο αυτή την στιγμή), οι ελπίδες άλλων υποψηφίων περιορίζεται δραματικά. Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Αυτιάς και Δήμας εκλέγονται …από τα αποδυτήρια, μάλλον βέβαιη πρέπει να θεωρείται, δε, η εκλογή της Ελίζας Βόζεμπεργκ που ακούγεται πως θα επιβραβευθεί για την στάση της στο ευρωκοινοβούλιο (και ειδικότερα στην επιτροπή LIBE) με νέα υποψηφιότητα. Άγνωστο τι θα συμβεί με τους άλλους ευρωβουλευτές (π.χ στον πρώτο σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές Στ. Κυμπουρόπουλο), από την άλλη θα προστεθούν και άλλα μεγάλα ονόματα.

Λογικός, λοιπόν,ο πονοκέφαλος…

Σχετικά Άρθρα