Πλεύρης: “Άμα τον πονάει τόπο πολύ η Παλαιστίνη και η ελευθερία, να πάει να πολεμήσει για τον λαό του”

 Πλεύρης: “Άμα τον πονάει τόπο πολύ η Παλαιστίνη και η ελευθερία, να πάει να πολεμήσει για τον λαό του”

«Άμα τον πονάει τόπο πολύ η Παλαιστίνη και η ελευθερία, να πάει να πολεμήσει για τον λαό του». Με την αυτή τη θέση ο Θάνος Πλεύρης τοποθετήθηκε στην υπόθεση με τον 22χρονο Παλαιστίνιο εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία επειδή κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης την Κυριακή (5/11) ανέβασε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία σε κολώνα στην πλατεία Συντάγματος.

Μιλώντας στο Kontra, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αν και νομικός δεν μπορούσε να εξηγήσει με ποιο άρθρο του Ποινικού Κώδικα σχηματίστηκε η δικογραφία. Αντίθετα, επαναλάμβανε για τον 22χρονο ότι «όταν έχει έρθει με όρους στην ελληνική δημοκρατία, στους στύλους που υπάρχουν τα ελληνικά σύμβολα δεν θα κάνει τη διαμαρτυρία του». 

«Άμα τον πονάει τόσο πολύ η ελευθερία – γιατί έχει την ικανότητα να ανεβαίνει στους στύλους – να πάει να πολεμήσει για τον λαό του, όχι να μου μεταφέρει τον πόλεμο της Γάζας στην Ευρώπη. 22 ετών και πολεμάνε οι δικοί του» φώναζε.

«Είστε με τη Χαμάς;» τον ρώτησαν τότε από τον πάνελ. «Εγώ δεν είμαι με τη Χαμάς, εγώ λέω ότι πολεμάνε οι Παλαιστίνιοι. Με τη Χαμάς δεν είμαι, εγώ είμαι με το Ισραήλ στην προκειμένη περίπτωση» ξεκαθάρισε, την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Τσίπρας που ήταν στο ίδιο τραπέζι του θύμιζε ότι τα ίδια έλεγε και η Χρυσή Αυγή για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Σχετικά Άρθρα