Πάνω από 70 καταγγελίες τη μέρα για φοροδιαφυγή στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ

 Πάνω από 70 καταγγελίες τη μέρα για φοροδιαφυγή στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Θετική ανταπόκριση στην κοινωνία δείχνει να έχει το μέτρο των καταγγελιών που μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή.

Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της, έχουν ήδη υποβληθεί 530 επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για φοροδιαφυγή στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ένας αριθμός που μεταφράζεται σε 70 κατά μέσω όρο καταγγελίες την ημέρα.

Επί του παρόντος για τους φορολογούμενους εκείνους που καταγγέλλουν υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς μέσω της ειδικής εφαρμογής δεν προβλέπεται προς το παρόν καμία χρηματική επιβράβευση.

Η οικονομική επιβράβευση καθιερώνεται αρχικά για τις καταγγελίες που γίνονται στην εφαρμογή Appodixi και σε δεύτερο χρόνο θα εφαρμοστεί και για όσους καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφάνειας στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Οι πολίτες που αποκαλύπτουν «μαϊμού» αποδείξεις μέσω της εφαρμογής Appodixi στα κινητά τηλέφωνα θα λάβουν μπόνους από 100 έως 3.000 ευρώ ανάλογα με την αξία της συναλλαγής και εφόσον διαπιστωθεί φοροδιαφυγή. Το μέτρο περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να δοθεί αναδρομικά σε όσους έχουν ήδη καταγγείλει μέσω του Appodixi περιπτώσεις «μαϊμού» αποδείξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, περισσότεροι από 215.000 φορολογούμενοι έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή Appodixi στο κινητό τους με τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για αποδείξεις να υπερβαίνουν τις 135.000 εκ των οποίων 75.000 είναι ανώνυμες και 55.000 επώνυμες.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα