Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραπομπή των Ακρίτα, Αποστολάκη, Κασιμάτη στην επ. δεοντολογίας

 Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραπομπή των Ακρίτα, Αποστολάκη, Κασιμάτη στην επ. δεοντολογίας

Μετά τη Νομαρχιακή της Βόρειας Αθήνας, και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Έλενας Ακρίτα, για τη στήριξη στον δεξιό υποψήφιο της Φιλοθέης-Ψυχικού στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επίσης παραπέμπει και Αποστολάκη και Κασιμάτη, μέσω σχετικής επιστολής προς την επιτροπή δεοντολογίας.

Αναλυτικά η επιστολή προς την επιτροπή δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. έπειτα από απόφαση του ΚΣ στις 21-22/10/23:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που στρέφονται σε πολλές περιπτώσεις κατά καταστατικών ρυθμίσεων και ηθικών αξιών, ταυτοτικών θέσεων και στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν (περιπτώσεις Έλενα Ακρίτα, Νίνα Κασιμάτη, άρθρο 6 παράγραφος (η), Ευάγγελος Αποστολάκης άρθρο 6 παράγραφος (η) και άρθρο 36 παραγραφος 3 ).

Ταυτόχρονα, ο δημόσιος διάλογος κυριεύεται από δηλώσεις τοξικές και απαξιωτικές προς μερίδα συντρόφων και συντροφισσών. Ενώ η μάχη απέναντι στη δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημοσίου λόγου, δημιουργώντας έτσι, διαφορετική κατεύθυνση από την αντιδεξιά επιλογή του κόμματος.

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να επισημάνει στην επιτροπή δεοντολογίας τις παραπάνω παραβάσεις για να πράξει τα δέοντα, περιφρουρώντας το καταστατικό και τις ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος.

Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ»

Σχετικά Άρθρα