Μαξίμου: Γιατί θεωρεί ότι ο κοινός βηματισμός Κασσελάκη – Ανδρουλάκη κατέρρευσε πριν καν ξεκινήσει

 Μαξίμου: Γιατί θεωρεί ότι ο κοινός βηματισμός Κασσελάκη – Ανδρουλάκη κατέρρευσε πριν καν ξεκινήσει

Με ιδαίτερη προσοχή και σχετική ικανοποίηση παρατηρούν τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά στο κυβερνητικό επιτελείο. Μια ημέρα μετά την συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στην Βουλή και τη συμφωνία για κοινές πρωτοβουλίες στο ζήτημα των υποκλοπών και την τραγωδία των Τεμπών, στελέχη της Πειραιώς τονίζουν πως «ο κοινός βηματισμός που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει πολύ μακρυά».

Προβλέπουν μάλιστα, πως το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο ανδρών δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ καιρό καθώς και οι δύο μάχονται για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνουν με νόημα πως ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει το χαλί για κοινοβουλευτικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ την ίδια ώρα που το κόμμα του βρίσκεται υπο διάσπαση.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης αγωνίζεται για να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αγωνίζεται για μην παραμείνει το κόμμα του στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δηλώνουν κορυφαία γαλάζια στελέχη υπογραμμίζοντας πως την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν τις προσωπικές τους μάχες για την δεύτερη θέση στο Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση δίνει μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. 

  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα πως την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλουν με δηλώσεις τους κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή για το ζήτημα υποκλοπών και των Τεμπών, το ΚΚΕ κατέθεσε ήδη στην Βουλή την δική του πρόταση για τη σύσπατη προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών. 

Επιπρόσθετα, απο το κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν με νόημα πως η «συμμαχία» Κασσελάκη – Ανδρουλάκη δεν κράτησε ούτε μια ημέρα, καθώς χθες βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

  • Χαρακτηρίζουν ως στρατηγικό λάθος του Στέφανου Κασσελάκη το να καταλογίσει διαπλοκή στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για να δικαιολογήσει την απουσία του απο την τιμητική εκδήλωση, λίγες ώρες μετά την συνάντηση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Επισημαίνουν μάλιστα πως ο κ. Κασσελάκης με τις δηλώσεις του κατάφερε να προκαλέσει την δικαιολογημένη αντίδραση τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Άννας Διαμαντοπούλου που προεξόφλησε το πολιτικό του τέλος δηλώνοντας πως δημιουργεί αποστροφή στο χώρο του κέντρου. 

Σχετικά Άρθρα