Μέση Ανατολή: Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων στη Γάζα

 Μέση Ανατολή: Το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση 10-15 ομήρων στη Γάζα

Την απελευθέρωση 10-15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, διαπραγματεύεται το Κατάρ, με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές.

Το Κατάρ διεξάγει τη διαπραγμάτευση «σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτύχει την απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός δύο ημερών», σύμφωνα με άλλη πηγή που μίλησε στο AFP.

Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο της Χαμάς, έχει προσφέρει εκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας στη Γάζα, ενώ συμμετείχε στην διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων τον Οκτώβριο: μίας Αμερικανίδας και της κόρης της, καθώς και δύο Ισραηλινών.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι, εξέφρασε την Κυριακή την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχίσει τη μεσολάβηση παρά τις δυσκολίες «που προκαλούν οι ενέργειες της ισραηλινής κατοχής».

Σχετικά Άρθρα