Κασσελάκης: Ταμείο Ανάκαμψης με διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες

 Κασσελάκης: Ταμείο Ανάκαμψης με διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Πραγματοποιώ μια διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες -ως το πρώτο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές- στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκα χτες με την ευρωομάδα μας, τους ευρωβουλευτές μας. Σήμερα συναντήθηκα με πολλούς αξιωματούχους, για θέματα οικονομίας, μεταναστευτικού, κλιματικής κρίσης και του κράτους δικαίου» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, υπογράμμισε πως «ανέδειξα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία βλέπουμε στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και τα οποία έχω αναδείξει και στην Ελλάδα» και συνέχισε:

«Σχετικά με τα θέματα της κλιματικής κρίσης τόνισα την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκύπτουν από αυτήν. Στο θέμα της μετανάστευσης πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής, έτσι ώστε να έχουμε ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Τέλος, για το Ταμείο Ανάκαμψης, θέλουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει απορροφητικότητα και διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες».

«Αυτές είναι οι θέσεις μας» τόνισε, προσθέτοντας πως «σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευρωομάδα μας θα αναδείξει, σε εκδήλωση στην Αθήνα, την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κι από εκεί και πέρα θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανο μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τους συμπροέδρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Μάρτιν Σίρντεβαν και Μάνον Ομπρί είχαν ο Στέφανος Κασσελάκης και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, καθώς και οι δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ οι συμπρόεδροι συνεχάρησαν τον Στ. Κασσελάκη και τόνισαν την εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα της Αριστεράς και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα.

Ο πρόεδρος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, όσο και ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε με τους συμπροέδρους της Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ευρωομάδα στην Αθήνα για την παρουσίαση του έργου της.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συζητήθηκε και η περαιτέρω ανάδειξη των θέσεων της Αριστεράς στους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους-δικαίου, των δικαιωμάτων και του μεταναστευτικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κλιματικής κρίσης καθώς και της ανάγκης για εξασφάλιση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Στη συνάντησή μετείχαν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων, Phillippe Lamberts.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κάλυψη των ζημιών και απωλειών από τις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε με αφορμή τη συνάντηση με τον Στ. Κασσελάκη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μετέχει και τα επόμενα χρόνια στην Ευρωομάδα της Αριστεράς με βάση την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας το 2022».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα της προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Συμφώνου, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, στην μείωση των βαρών των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα, στην προστασία των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλου και στην αντιμετώπιση των διακινητών.

Σχετικά Άρθρα