Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Περικυκλώσαμε το καταφύγιο του ηγέτη της Χαμάς

 Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Περικυκλώσαμε το καταφύγιο του ηγέτη της Χαμάς

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) έχει περικυκλώσει τον ηγέτη της Χαμάς στην περιοχή, τον Γιάχια Σινουάρ, μέσα στο καταφύγιό του, ισχυρίστηκε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, σε τηλεοπτικές δηλώσεις του. Ο Γιάχια Σινουάρ «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Γιαχία Σινουάρ: Ο «μικρός Χίτλερ»

Η εξουσία και η φήμη του Σινουάρ εδραιώθηκαν στα 21 χρόνια που πέρασε κρατούμενος σε ισραηλινή φυλακή μετά την καταδίκη του από ισραηλινό στρατοδικείο για τη δολοφονία 12 Παλαιστινίων υπόπτων συνεργατών του Ισραήλ. Εκεί έγινε ο ηγέτης όλων των κρατούμενων της Χαμάς στις ισραηλινές φυλακές, ένα πόστο με επιρροή στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στη φυλακή έμαθε εβραϊκά και μελέτησε βιβλία για όλες τις μεγάλες προσωπικότητες του Ισραήλ. «Μας έμαθε από κάτω μέχρι την κορυφή», δήλωσε τους FT ο Μίτσα Κόμπι της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, ο οποίος ανέκρινε τον ηγέτη της Χαμάς.

Το 2004 Ισραηλινοί γιατροί αφαίρεσαν ένα απόστημα δίπλα από τον εγκέφαλο του Σινουάρ, σώζοντάς του τη ζωή, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συνέκρινε τον ηγέτη της Χαμάς με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον κατηγόρησε ότι κρύβεται σε καταφύγιο ενώ ο λαός του υποφέρει.

«Ο Σινουάρ δεν νοιάζεται για το λαό του, ενεργεί σαν μικρός Χίτλερ μέσα σε καταφύγιο», είπε προχθές ο Νετανιάχου σε δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

Σχετικά Άρθρα