Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του 33χρονου που παρέσυρε και σκότωσε βρέφος – Ελεύθερος ο κατηγορούμενος

 Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του 33χρονου που παρέσυρε και σκότωσε βρέφος – Ελεύθερος ο κατηγορούμενος

Ελεύθερος αφέθηκε ο 33χρονος από τον Βόλο που παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του και σκότωσε ένα βρέφος 4 μηνών. Στον οδηγό της μοτοσικλέτας επιβλήθηκε ως περιοριστικός όρος η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Παπαπέτρος, δικηγόρος του κατηγορούμενου, «ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε».

Ο κ. Παπαπέτρος εξήγησε στην ΕΡΤ ότι, «το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δε στέκει ως αδίκημα, διότι δε στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν».

Ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ, κατά τον έλεγχο του οδηγού της μοτοσικλέτας σχετικά με το εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του ανέφερε πως, «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» κι ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Σχετικά Άρθρα